Ringkonnakohus ei taastanud hipodroomi ala planeeringu kehtivust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna hipodroom.
Tallinna hipodroom. Foto: Toomas Huik

Tallinna ringkonnakohus otsustas kolmapäeval jätta jõusse halduskohtu 12. juuli määruse, mis peatas hipodroomi ala detailplaneeringu kehtivuse.


Hipodroomi ala arendamisega tegeleva OÜ Alfa Property määruskaebus halduskohtu otsuse tühistamiseks jäi rahuldamata.

Tallinna halduskohus otsustas juulis rahuldada esialgse õiguskaitse taotluse ja peatada linnavolikogu poolt kehtestatud Paldiski mnt 50 ja lähiala detailplaneeringu kehtivus ning keelata ehituslubade, projekteerimistingimuste või muude sellel põhinevate lubade väljastamine.

Hipodroomi ala detailplaneeringu vaidlustasid kohtus mittetulundusühingud Telliskivi Selts, Pelgulinna Selts ja Eesti Hobumajanduse Edendamise MTÜ. Esialgse õiguskaitse taotluse esitas Telliskivi Selts, kelle taotluse kohus ka rahuldas.

Alfa Property tahab rajada praeguse hipodroomi alale elu- ja ärirajooni koos mitme sotsiaalobjektiga. Tänavu kevadel esitati seda võimaldav planeering järelevalveks Harju maavanemale, kes tunnistas planeeringu seaduslikuks ja juunis linnavolikogu kehtestas selle.

Kodanikeühendused vaidlustasid hipodroomi ala detailplaneeringu kohtus, sest nende hinnangul on planeering on vastuolus avaliku huviga ning selle menetlemisel on korduvalt seadust rikutud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles