Tallinn korraldab 3,4 miljoni krooniga lillefestivali

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinn kavatseb tuleval aastal korraldada 3,38 miljoni krooni eest rahvusvahelise lillefestivali, mis viiakse läbi Skoone bastioni esisel väljakul.

«Rahvusvaheline lillefestival on pidustus Tallinna linna koostöö partneritele, mis toimub 2009. aastal esmakordselt,» lausus Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš Raepressi vahendusel.« Festivali raames toimub konkurss parima lillepeenra valmistaja väljaselgitamiseks ja laiem eesmärk on Rohelise pealinna idee propageerimine.»

Tallinna 2009. aasta eelarve kavade kohaselt lõpetatakse järgmisel aastal ka näiteks Rocca al Mare rannapromenaadi rajamine, ehitatakse purskkaevud kino «Sõprus» esisele alale ning Nõmme turu territooriumile, korrastatakse Kalamaja kalmistupark, jätkatakse Kadrioru pargi rekonstrueerimist ja ehitatakse kogupere mänguväljakuid.

Purskkaevude rajamine kino «Sõprus» esisele platsile ja praeguse Nõmme turu piirkonda võtab järgmise aasta eelarvest kuus miljonit krooni.

Rocca al Mare rannapromenaad, mis ühendab Kakumäed Stroomi rannaga ja mille ehitamist alustati juba kaks aasta tagasi, lõpetatakse Boroditši sõnul järgmisel aastal ja selleks on järgmise aasta eelarves 32 miljonit krooni.

«Linna üldilme parandamise seisukohalt on järgmise aasta üks olulisemaid projekte aastaid räämas ja korrastamata seisnud Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimistööde lõpetamine,» ütles abilinnapea.«Juba käesoleval aastal alustatud töömahuka rekonstrueerimistöö kogumaksumus on 29,1 miljonit, millest järgmise aasta eelarvest on kavas eraldada 21 miljonit.»

Kadrioru pargile on linnal kavas tuleval aastaö eraldada 10 miljonit, Tornide väljaku haljasalale kulub jaga 1,5 miljonit, Löwenruh` pargile 1,97 ja Tondiloo haljasalale viis miljonit krooni.

Nii kogupere kui ka igas vanuses lastele mõeldud mänguväljakute rajamisse ja rekonstrueerimisse investeeritakse eelarve kava kohaselt tuleval aastal 21 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles