Sotsid: Pealinna ja Stolitsa väljaandmiskulu tuleb suunata lasteaedadele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädasti vajab remonti Jaan Poska lasteaed, mille fassaadi küljest kukkusid hiljuti alla suured krohvitükid.
Hädasti vajab remonti Jaan Poska lasteaed, mille fassaadi küljest kukkusid hiljuti alla suured krohvitükid. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Maimu Berg andis eile volikogule üle eelnõu, mis näeb ette linnavalitsuse poolt väljaantavate ajalehtede Pealinn ja Stolitsa sulgemise.


Ajalehed Pealinn ja Stolitsa ilmuvad iganädalaselt ning nende keskmine tiraaž ulatub üle 90 000 eksemplari. Aastane väljaandmiskulu on ümmarguselt 550 000 eurot, mis on vanas rahas veidi alla üheksa miljoni krooni. Sellele lisandub 11 töötaja palgakulu ning tegevuskulud ruumide ja muu vajaliku inventari ülevalpidamiseks.

«Tallinna kodanike aga ka ülejäänud Eesti avalikkuse informeerimine Tallinnas toimuvast Pealinna ja Stolitsa sulgemise tagajärjel ei halvene. Elanike otstarbekas informeerimine on tagatud linnaosalehtede kaudu ning informatsiooni levitamise seisukohalt ei ole mõtet infot dubleerida,» leiavad sotsid.

«Tallinn kui üks paljudest munitsipaalüksustest peab eelkõige tegelema oma probleemide lahendamisega, mitte kasutama linnarahva raha üleriiklikuks propagandategevuseks. Kindlasti ei kuulu üleriigilise ajalehe väljaandmine ühe kohaliku omavalitsuse ülesannete hulka. Nagu ei kuulu kohaliku omavalitsuse kompetentsi ka üleriikliku telejaama käivitamine,» põhjendas Berg oma ettepanekut linnavolinike ees.

«Pealinna ja Stolitsa sulgemisest vabanevad rahalised vahendid võimaldaksid alates 2012. aastast parandada linna eelarves lasteaedade investeeringute rahastamise poolt, mis on esimese lisaeelarve vastuvõtmise järel kannatanud tõsise alarahastuse all,» lisas Berg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles