Kultuurikatel liigub skandaalse internetiküsitluse võidu suunas

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana elektrijaam Põhja puiestee ääres linnahalli naabruses, kuhu peaks tulevikus valmima suurejooneline kultuurikeskus.
Vana elektrijaam Põhja puiestee ääres linnahalli naabruses, kuhu peaks tulevikus valmima suurejooneline kultuurikeskus. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare algatatud internetihääletust kahe kultuuriobjekti vahel on võitmas Kultuurikatel, kelle edu linnateatri ees on ligi 650 häält.

Praeguse seisuga on Linnahalli naabrusse vanasse elektrijaama ning selle ümbrusse rajatavat kultuurikompleksi Kultuurikatel toetanud 57 protsenti hääle andnutest ning ühtekokku on hääletajaid olnud 4694.

Sellega on Kultuurikatlal üle 650 poolthääle rohkem. Samas on näiteks viimase kuue päeva jooksul lisandunud kokku vaid 500 hääletajat ning hääletus lõpeb 10. detsembril.

Lisaks ootab linnavalitsus kuni 10. detsembrini ka kirjasid hääletuse võitja selgitamiseks. Nii näikse Linnateatri ainus võimalus olevat see, kui ootamatult hakkab viimase hääletusnädala jooksul inimesi neile massiliselt hääli andma või et neile laekub Kultuurikatlast palju enam toetuskirju.

Savisaar lubas Keskerakonna korraldatavat küsitlust alustades, et linn ehitab võitnud objekti 2011. aastaks välja ning sellele eraldatakse linna tuleva aasta eelarves enam raha.

Kultuurikatlas leiaks endale kohad näiteks kontserdi- ja teatrilavad (suurim kuni 1000 inimesele), vabaõhukino, keskkonna- ja tipptehnoloogia õpitoad, galeriid, ateljeed, laborid, loomeettevõtete bürood ja kunstnike residentsid.

Linnavalitsuse andmetel läheks Kultuurikatla hoone arendus maksma umbes 215 miljonit krooni ning vähemalt pool sellest rahast on võimalik saada erinevatest Euroopa Liidu rahastusallikatest ning hoone etapiviisilisel kasutuselevõtul ka rendi- ja müügitulust.

Vähem kui pool ehitus- ja arenduskuludest (ligi 90 miljonit krooni) jääks järgneva 3 aasta jooksul Tallinna linna kanda.

Linnateater on aga juba aastaid plaaninud uue ligi 400-kohalise saali ehitamist, mille maksumuseks on arvestatud umbes 400 miljonit krooni.

Samas on Savisaar öelnud, et ka küsitluses alla jäänud kultuuriobjekt tehakse valmis, kuid selle ehitamine lükkub edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles