Nudist piiraks riietes inimeste liikumist Pirita rannas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Enda sõnul nudistide õiguste eest võitlev Olev Meremaa soovib, et Pirita ranna teatud osas keelataks riideid kandvate inimeste liikumine.

Tallinna halduskohtus arutati täna Olev Meremaa hagi Pirita linnaosa vanema vastu, teatas Pirita linnaosa pressiesindaja.

Meremaa soovib kohtu kaudu kohustada linnaosavanemat eraldama nudistidele ja teistele alastikultuurlastele omaette rannaosa, kus oleks tagatud riides inimestega samaväärne puhkus.

«Mida Meremaa põhimõtteliselt soovib, on see, et mingile osale Pirita rannast enam riides inimesed üldse ei pääsekski,» ütles linnaosavanem Tiit Terik.

Oma soovi olevat Merimaa põhjendanud sellega, et riides inimesed käivad nudistide piirkonnas mitte kõige siivsamate mõtetega piidlemas.

Linnaosajuhi sõnul pole aga liikusmipiirangu seadmine mõeldav, sest tegu on avaliku rannaga ning kallasrada peab olema nagunii avatud.

«Oleme pannud informeerivad viidad, mis peakski välistama nende inimeste sattumise sinna, kes sinna tegelikult minna ei soovi,» lisas Terik.

Ta kinnitas, et ei soovi nudiste käest seda ala ära võtta, vaid lihtsalt määrata neile koht, kus nad saaksid alastikultuuri viljeleda.

Veel soovib Olev Meremaa, et kohus tühistaks Pirita linnaosa vanema käesoleva aasta 29. aprilli korralduse, millega määrati tänavu 15. maist kuni 15. septembrini Pirita supelranna Merivälja poolsest lõpust 180 meetri pikkuselt ja 30 meetri lauselt veepiirist ette alasti viibimise piirkond.

Pirita linnaosa vanema sõnul on kolmele Tallinna linnaosale jäetud võimalus määrata vastavalt Tallinna Linnavolikogu määrusele alastiviibimise ala ning Pirita on tegelikult ainus, kes on nudistidele vastu tulnud ning seda võimalust rakendanud ja määratlenud ka selgelt piiritletava ala Pirita rannas.

Pirita linnaosa vanem palus kohtul jätta kaebus rahuldamata. Kohus teeb oma otsuse avalikult teatavaks 11. detsembril kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles