Maardu pääseb ohtlikust kemikaalihunnikust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus- ja muud prahti leiab Maardu ümbruses mujalgi.
Ehitus- ja muud prahti leiab Maardu ümbruses mujalgi. Foto: Toomas Huik

Maardul on lootust pääseda lageda taeva all seisvast ohtlikust kemikaalihunnikust, sest keskkonnaministeerium otsib riigihanke korras selle koristajat.

Keskkonnaministeerium kuulutas välja riigihanke Maardus Lao tänavalt Põhjaranna teele viiva sõidutee ääres asuva ohtlike jäätmete koristamiseks.

Hanke õnnestumise korral peaks järgmise aasta juuni alguseks olema plats kemikaalidest vaba.

Eelmisel aastal tuli keskkonnainspektsioonile kaebus endise Eesti Fosforiidi tööstuskompleksi juures asuvate jäätmete kohta ning seda ala kontrolliti, teatas inspektsiooni pressiesindaja.

Sealt võetud proovidest selgus, et tegemist on keskkonnale ohtliku ainega, kuna sisaldab vaseühendeid.

Kuna reostuse tekitajat ei ole õnnestunud aasta jooksul kindlaks teha ja jäätmed asuvad riigimaal, tuleb jäätmete koristamine korraldada kohalikul keskkonnateenistusel. Kuna koristamine kujuneb üsna kalliks, kuulutatakse välja hange.

Tegemist on üsna probleemse piirkonnaga ning lisaks sellele jäätmehunnikule avastati selles piirkonnas teisigi nii ehitus- kui ka muude jäätmete hunnikuid. Samas piirkonnas asuvate ja juba tuvastatu maaüksuste omanikele on ministeerium teinud ettekirjutusi jäätmete likvideerimiseks.

Jäätmete koristamine võib maksma minna ligi paar miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles