Tallinna tasutud maamaksu hüvitis kerkis aastaga üle 40 korra

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto mullu detsembris linnavalitsuse ees toimunud piketist, kus protestiti maamaksu järsu tõstmise vastu.
Foto mullu detsembris linnavalitsuse ees toimunud piketist, kus protestiti maamaksu järsu tõstmise vastu. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil taas eraldada lisaraha pensionäridele mõeldud maamamaksu hüvituste väljamaksmiseks ning võrreldes mullusega tuleb linnal ühtekokku välja käia üle 40 korra suurem summa.

Kui mullu maksis linn maamaksu hüvitist 155 000 krooni eest, siis tänavu tuleb seda teha 8,2 miljoni krooni eest. Kui mullu maksti hüvitist 346 inimesele, siis tänavu tuleb linnal seda teha ligi 4000 pensionisaajale.

Seejuures plaanis linna maa-amet algselt hüvitiste maksmiseks 1,75 miljonit krooni, kuid linnavalitsus on mitmel korral eraldanud selleks lisaraha.

Järsult kasvanud hüvitise maksmine on seotud sellega, et eelmise aasta lõpus tõstis linnavõim maamaksu pealinnas 2,5 korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles