Kohus mõistis narkolaborit pidanud mehe vangi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotikesed amfetamiiniga.
Kotikesed amfetamiiniga. Foto: SCANPIX

Harju maakohus tunnistas Tallinnas narkolaborit pidanud Leonid Tsereli süüdi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis ta 3 aastaks ja 6 kuuks vangi.

Kuna mehel oli kandmata ka varasemaid karistusi, sai ta liitkaristuseks kokku 4 aastat ja ligi 6 kuud vangistust. Samuti mõisteti Tserelilt riigituludesse sundraha 695 eurot ja 5 senti ning menetluskuludena 9479,4 eurot.

Tserel ja tema kaitsja nõustusid kokkuleppes mehele esitatud süüdistuse ja prokuröri nõutava karistusega.

Süüdistuse järgi oli Leonid Tserel Tallinnas Kauba tänaval asuvas korteris juba enne tänavu 3. märtsi valmistanud suures koguses narkootilist ainet. Samas kohas hoidis mees narkootikume ning 4,9 grammi amfetamiini võttis Tserel endaga kaasa, millega politseinikud ta Tallinnas tabasid.

Osa amfetamiini valmistamise jääkproduktidest toimetas Tserel talle kuuluvasse hoonesse Harjumaal Laulasmaa külas, osa pani Tallinnas Valge tänava maja juures asuvasse prügikasti ning suurema osa jättis Tallinna linnas Kauba tänava korterisse.

3. märtsil valmistas Tserel Kauba tänava narkolaboris taas suures koguses narkootilist ainet – 9777 grammi vedelat amfetamiini. Samal päeval leidsid ja võtsid politseiametnikud sealt ära 895,5 grammi pulbrilist amfetamiini ning 5463,23 grammi vedelat amfetamiini.

Lisaks oli Leonid Tserel narkolabori avastamise hetkeks seal vahetult lõpule jõudnud uue koguse vedela amfetamiini sünteesimisega. Politseiametnikud leidsid 10-liitrisest klaaskolvist 9777 grammi vedelat amfetamiini ning sündmuskohalt leiti veel hulgaliselt amfetamiini lähteainet fenüülatsetooni.

Samuti leiti ja võeti sündmuskohalt ära suurtes kogustes amfetamiini valmistamiseks vajalikke keemilisi aineid, amfetamiini valmistamise jääkprodukte ja hulgaliselt amfetamiinijälgedega laborivarustust.

Kohtuotsuse peale on õigus 15 päeva jooksul esitada apellatsioon, teatades selle esitamisest 7 päeva jooksul Harju maakohtule.

Leonid Tserelit on ka varem kahel korral kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles