Rummu karjäärist leiti Tallinna linnavalitsuse dokumente

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummu karjääri veetud prügi seas oli ka linnavalitsuse dokumente.
Rummu karjääri veetud prügi seas oli ka linnavalitsuse dokumente. Foto: Reporter.ee

Rummu mees Ivo Väinsaar leidis kohaliku karjääri nõlvalt prügihunnikust erinevate inimeste isikuandmeid sisaldavaid pabereid ning Tallinna linnavalitsuse dokumente.

Probleemiks kujunes aga see, et sellise murega ei tuleks pöörduda politsei lühinumbrile 110, vaid infotelefonile 612 3000, vahendab Reporter.ee.

Kanal 2 ajakirjanik leidis paberite seast juhuslikku lehte valides reklaami, mis on saadetud kellelegi Kristiinale, kes elab Tallinnas Kunderi tänaval.

«Minu versioon on see, et keegi Kristiina-nimeline naisterahvas on lasknud oma kodus teha remondi ja töömehed tõid selle prahi siia, teadmata, et see sisaldab isikuandmeid, vähemalt Kristiina kohta,» arvas paberihunniku leidnud Väinsaar. «See näitab ära, kust see praht on toodud ja paratamatult saab ta kindlasti karistada.»

Mees rääkis, et pöördus täna hommikul kell pool kümme politsei poole, kust tal kästi hunnikut mitte puutuda ja lubati keegi kohapeale saada, pärastlõunaks polnud seda aga veel juhtunud.

Tallinna linnasekretär Toomas Sepp, kelle nimi ühel prügi hulgas lebanud korraldusel leidub, ütles juhtumit kommenteerides, et keegi on oma eksemplariga, mis on koopia linnavalitsuse dokumendist, halvasti ümber käinud. Ta kinnitas, et tegu on avalike dokumentidega.

Politsei Põhja prefektuuri juhtimiskeskuse juht Vahur Tamuri ütles, et kuigi tegelikult tuleks selliste muredega pöörduda infonumbrile 612 3000, käitus prahihunniku leidja politsei poole pöördudes õigesti.

«Eneseteadlikumad kodanikud on samas sellelaadse infoga juba politsei infotelefonile pöörduma hakanud,» ütles ta. Tamuri sõnul võib mullu käivitatud infoliinile helistada kõigi politsei-, kodakondsus- ja migratsiooni- ning piirivalvetemaatikat puudutavate muredega. Ta selgitas, et 110 on hädaabinumber, mis mõeldud kiireloomuliste ja elu, tervist või vara ohustavate probleemide lahendamiseks.

Tamuri sõnul edastas politsei info paberihunnikust keskkonnaameti korrapidajale, kuid hiljem kontrollis politseipatrull prügi siiski ise. Tamur ütles, et patrulli ettekande kohaselt polnud prügi seas isikuandmeid puudutavaid dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles