Tänavatel on siiani hulgaliselt venekeelseid nimesilte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tänavatel on siiamaani üleval hulgaliselt kakskeelseid tänavanimesilte, mida omavalitsused ei ole viitsinud ära vahetada.

Keeleinspektsioon teeb omavalitsustele pidevalt märgukirju, mille järel tuleb neil seadustele mittevastavad sildid tänavapildist kõrvaldada.

Tallinnas on kõige enam nii eesti- kui venekeelseid tänavasilte jäänud Mustamäele ja Lasnamäele. Viimati saatis keeleinspektsioon ettekirjutused siltide vahetamiseks Mustamäe ja Kristiine linnaosa valitsustele, andes neile kuu aega asja parandamiseks.

Keeleinspektsiooni järelevalvejuht-peainspektor Leho Klaser ütles, et inspektorid ise tänavatel võõrkeelseid silte otsimas ei käi. «Meile teatavad inimesed, kui märkavad, see on terve vabariigi probleem,» ütles ta.

Keeleinspektsioonil ei olegi infot, palju kakskeelseid silte linnade tänavapildis veel olla võib.

«Tavaliselt meie oleme teinud kohalikule omavalitsusele ettekirjutuse, seda on arvestatud ja asi korda aetud,» sõnas Klaser. «Aga siis asendatakse see üksainus silt, millele me tähelepanu juhtisime, aga et 200 meetrit eemal on teine samasugune, sageli ei märgata.»

«Meid paneb imestama, et kohalik omavalitsus ise selle vastu huvi ei tunne. Nad võiks anda ühele inimesele ülesandeks see korda teha. Mina võtaks kooliõpilased appi, teeks neile mängu, jagaks igaühele omad tänavad...» soovitas Klaser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles