Kodutud saavad taas sauna ja suppi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka sel aastal on Raua tänava saunas toimuval kodutute saunapäeval abiks laulja Reet Linna.
Ka sel aastal on Raua tänava saunas toimuval kodutute saunapäeval abiks laulja Reet Linna. Foto: Liis Treimann

Täna keskpäeval algab Tallinnas Raua 23 saunas iga-aastane kodutute inimeste saunapäev, kus jagatakse ka sooja toitu ning riideid ja jalanõusid.

Sooja suppi keedab kodututele tänavune aasta kokk Peeter Pihel, saiakesi ja teed jagab lauljatar Reet Linna.

Tegemist on traditsioonilise saunaüritusega kodututele inimestele, mida korraldab MTÜ Oleviste hoolekanne koos linna sotsiaal-ja tervishoiuametiga.

«Kolmanda sektori ja kirikute roll on vaesuse leevendajana ning lahenduste otsijana oluline. Kuid tegelikult saavad rohkem teha inimesed ise - tähele panna lähedasi või tuttavaid, kes on sattunud makseraskustesse või tulevad isikliku eluga toime riskipiiril. Varajases staadiumis
toimetulekuprobleemidele professionaalset tuge pakkudes on võimalik ära hoida palju isiklikke ja perekondlikke tragöödiaid,» ütles Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel.

Supiköögi vajajate arv kasvanud

Möödunud reedel alustati Põhja-Tallinna sotsiaaltöökeskuses projekti «Jõuluks kõhud täis!», mille eesmärk on leevendada vaesusriski sattunud inimeste elementaarvajadusi.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse kokku kutsutud algatuses osalevad kolmanda sektori organisatsioonid ning linna sotsiaal- ja tervishoiuamet ning sotsiaaltöökeskus. Organisatsioonide ühine mure on silmnähtavalt kasvanud supiköögi vajajate ja vaesusriski all kannatavate inimeste arv.

Alates advendiajast saavad vaesuse all kannatavad inimesed iga päev korra sooja süüa. Sel nädalal homsest reedeni toitlustab puuduse all kannatajaid Päästearmee aadressil Laevastiku 1a.

Koostöökett loodab, et pärast advendiaega, uuel aastal, on alustatud initsiatiiviga võimalik jätkata, kuigi selleks tuleb veel mitmetelt organisatsioonidelt ja omavalitsustelt toetust leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles