Raekoja platsi jõulukuusel süüdati esimene advendiküünal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna Raekoja platsi täis rahvast oli eilsel sombusel päeval tunnistajaks, kuidas linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu süütasid samas kõrguval kuusel esimese advendiküünla.


Kui küünlal tuli otsas, kasutasid paljud võimalust, et selle leegist oma küünal süüdata. Pildil vasakul on kaheksa-aastane Igor, kelle nägu läks naerule, kui tal õnnestus küünal mitmendal katsel põlema läita.



Kirikuaasta algust tähistav advendiküünla süütamine on ühtlasi märk sellest, et jõulud pole enam mägede taga. Adventi tähistatakse neljal pühapäeval enne jõule. Eestis võib advendi tähistamist pidada üpriski uueks kombeks, see tava juurdus siin alles 20. sajandi lõpupoole.



Eile süttis advendiküünal ka Tartu Raekoja platsi kuusel, selle  läitsid Tartu linnapea Urmas Kruuse ja maakonna praost Joel Luhamets. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles