Tallinna toomkool alustab taas tööd

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomkirik.
Toomkirik. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Juba käesoleva aasta 1. septembril alustab õppetööd toomkooli esimene klass 27 õpilasega, sel aastal algab koolitöö Püha Miikaeli kooli alluvuses ja tihedas koostöös Vanalinna hariduskolleegiumiga.


Peapiiskop Andres Põder, Toomkoguduse õpetaja Urmas Viilma, Vanalinna hariduskolleegiumi direktriss Kersti Nigesen ja Miikaeli Ühendusese tegevdirektor Ingrid Meister allkirjastavad homme Tallinna piiskoplikus toomkirikus lepingu Tallinna toomkooli taasavamise ettevalmistamiseks, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Iseseisva Tallinna toomkooli taasavamise järel jätkub kristlikele väärtustele rajanev õppe- ja kasvatustöö juba kiriklikus toomkoolis, kooli taasasutajateks ja omanikeks saavad EELK Konsistoorium ja EELK Tallinna Piiskoplik Toomkogudus.

Keskajal asutati toomkoolid ehk katedraalikoolid toomkirikute juurde samaaegselt toomkapiitlitega. Katoliku ajal anti toomkoolides algharidust linnakodanike lastele, samuti tulevastele vaimulikele ning teistele kiriklikele ja ilmalikele ametikandjatele.

Tallinna Toomkool tegutses lühikeste pausidega seitse sajandit kuni II maailmasõjani, mil kooli tegevus lõpetati.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles