Lumevallid ja sulaveed pitsitavad pealinna

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumised ja lörtsised Tallinna tänavad.
Lumised ja lörtsised Tallinna tänavad. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavapuhastajad veavad Tallinnast küll välja suuri koguseid lund, kuid teede ääres on endiselt lumevalle ning sulaveed ähvardavad kõnni- ja autoteid uputada.

Kuigi Tallinnast veeti Raepressi andmetel täna öösel välja 6265 kuupmeetrit lund on kõnniteedel veel kohati lumevalle ja põhilised probleemsed kohad on kvartalisisesed teed.

«Majahoidjad peaksid jälgima, et nad ei lükkaks kõnniteede koristustööde käigus kinni juba puhastatud restkaevusid,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

«Kui kõnniteel on lumevallid, tuleks ka sinna teha äravoolurennid, et sulavesi kõnniteed üle ei ujutaks,» lisas ta. «Sula jätkub ka nädalavahetusel, kuid õhtu ja öötundidel võib õhutemperatuur ka minusesse langeda ja siis tuleb olla valmis libeduse tõrjeks.»

Tänavapuhastajad on kohustatud tagama lumehangedesse jäänud sadevee restkaevude vabastamise lumest, samuti on tänavapuhastajad kohustatud rajama maanteetüüpi tänavatel madalamatesse kohtadesse teatud vahemaade tagant hangedesse rennid, mille kaudu lumesulamisvesi saab pinnasesse imbuda, teatas linn.

Tallinna linna heakorraeeskiri näeb ette, et kõnniteed peavad olema koristatud kella 7 hommikul ja libedusetõrjet peab tegema vastavalt vajadusele. Heakorra peab tagama ka tühja või mitte kasutuses oleva ehitise omanik.

Tallinnas on lume ja libeduse tõrjumisel keelatud tuhk ja kloriidid. Kasutada tuleb 2-6 millimeetrise läbimõõduga teradega puistematerjali (graniit, paesõelmed jms).

Samuti on keelatud kuhjata lund ja jääd sõidu-, trammi - ning kõnniteedele. Lund võib paigutada kõnniteele juhul, kui jalakäijatele jääb vähemalt 1,1 meetrit käiguruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles