Tallinn päästjatele lindude-loomade abistamise eest enam ei maksa

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad püüdsid Laagna teel kinni pardiema kolme pardipojaga ning toimetasid nad tagasi loodusesse.
Päästjad püüdsid Laagna teel kinni pardiema kolme pardipojaga ning toimetasid nad tagasi loodusesse. Foto: Mihkel Maripuu

Aastaid oli Tallinna linn ainus omavalitsus, kes maksis päästekeskusele raha selleks, et päästjad abistaksid linnas hätta sattunud loomi, kuid masuajal lõpetati see ära.

Viimati maksis Tallinn Põhja-Eesti päästekeskusele Tallinnas abitusse olukorda sattunud loomade ja lindude abistamise eest 2009. aasta lõpus, 2010. aastast alates Tallinn selle eest päästjatele raha enam ei maksa, kinnitas päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppel.

«Põhja-Eesti päästekeskus osutas seda teenust riigi (siseministeeriumi) ja Tallinna linna vahel sõlmitud halduslepingu alusel. Selle lepingu raames osutas Põhja-Eesti päästekeskus Tallinna linnale mitmeid erinevaid teenuseid - näiteks kütusereostuste eemaldamine, kriisireguleerimine ja ka abitute lindude/loomade abistamine,» lisas Koppel.

Leping on aga kehtetu 2010. aastast alates ning ka teistes omavalitsustes sarnaseid lepinguid sõlmitud ei ole.

2009. aastal abistasid päästjad Tallinnas 593 looma-lindu. «Selle teenuse eest toetas pealinn Põhja-Eesti päästekeskust ligi 100 000 krooniga,» sõnas Koppel, lisades, et see kattis abistamisele kulunud summa.

Päästeamet on asunud koostöös Keskkonnaameti ja Eestimaa Looduse Fondiga otsima võimalusi, et hätta sattunud, kuid mitte eluohtlikus olukorras linde ja loomi hakkaksid edaspidi päästjate asemel abistama vabatahtlikud loomakaitsjad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles