Politsei eest kihutanud sõiduk leiti Lasnamäelt

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei teekond Tallinna kesklinnas peatumismärguannet eiranud Mercedest taga ajades.
Politsei teekond Tallinna kesklinnas peatumismärguannet eiranud Mercedest taga ajades. Foto: Lennart Rikk

Eile lõuna ajal politsei eest Tallinna kesklinnas põgenenud must Mercedes leiti õhtul kella 21.30 ajal Lasnamäelt.

«Auto oli pargitud nii, et takistas väljapääsu maja ees olevast parklast. Seepärast teisaldati sõiduk politseiparklasse,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva Postimees.ee’le.

Auto omanikku politsei ei avalda, sest praegu ei ole veel kindlalt teada, kes oli eilse kihutamise ajal sõiduki roolis. «Eilse sündmuse asjaolude selgitamiseks on alustatud menetlus, mille käigus peaks ka selguma konkreetne liiklusrikkuja,» lisas Solntseva.

Eile kella 12.30 ajal sõitis politseiauto Tallinnas Gonsiori ja Laulupeo tänavate ristmikul vastu valgusfooriposti pärast seda, kui oli mõned minutid taga ajanud musta Mercedest, mis eiras politsei peatumismärguannet ja kihutas mööda linnatänavaid eest ära.

Politseipatrull märkas sõidukit Pärnu maanteel. Autol olid toonitud aknaklaasid ning selle registreerimisnumbri järgi infot kontrollides selgus, et autol polnud kehtivat kindlustust. Solntseva selgitas, et politseiauto sõitis Pärnu maanteel Mercedese järel, samal ajal auto andmeid kontrollides. Peatumismärguanne anti samuti sõidu pealt.

Peatumismärguanne anti Pärnu maantee ja Tondi tänava ristmiku lähedal, sealt tegi auto tagasipöörde ja sõitis Vineeri tänav – Vana-Lõuna – Tehnika – Veerenni – Liivalaia – Tartu maantee – Liivala – Rävala puiestee – Kivisilla – Gonsiori – Laagna tee.

Info kihutaja tagaajamisest edastati kohe mitmele läheduses olnud politseipatrullile, mis suundusid auto võimaliku asukoha poole. Kokku tõttas rikkujat jälitanud politseipatrullile appi viis politseisõidukit. «Arusaadavalt ei tähenda see, et mitu politseiautot sõidavad rivis ühe auto järel. Peatuma sundimisel kasutatakse väga erinevaid meetmeid, näiteks võidakse organiseerida teetõke või kasutatakse spetsiaalseid vahendeid sõiduki peatamiseks,» märkis Solntseva.

Gonsiori tänaval keeras üks politseiautodest maasturiga kokkupõrke vältimiseks vastu valgusfooriposti, avariis sai kergelt viga abipolitseinik, kellele kiirabi andis esmaabi kohapeal.

Ehkki politseil ei õnnestunud liiklusrikkujat kohe tabada, on pressiesindaja sõnul politseil mitmeid teisi võimalusi isiku väljaselgitamiseks ja vastutusele võtmiseks hilisema uurimistöö tulemusel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles