Keskparteilane tahab aastaks 2020 kõigile Eesti õpilastele arvutid anda

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing
Tarmo Lausing Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu aseesimees Tarmo Lausing algatas täna volikogu pöördumise vabariigi valitsusele, mille kohaselt kindlustaks riik aastaks 2020 kõik Eesti õpilased arvutiga.

Keskerakonda kuuluva Lausingu ettepaneku kohaselt hakkaks riik alates 2010. aastast varustama õppureid riigi poolt välja ostetud sülearvutitega. 2013. aastaks peaks tema sõnul olema tagatud sülearvuti kõigile riigieelarvelistele tudengitele, 2015. aastaks keskkooliõpilastele ning 2020. aastaks kõigile Eesti õpilastele.

«Haridusminister on juba teinud algust õpetajatele sülearvutite jagamisega ning on täiesti loogiline, et neid hakatakse andma ka õpilastele, alustades üliõpilastest,» märkis Lausing.

Tema sõnul on mitmed uuringud näidanud, et 95 protsenti noortest kasutab arvutit või soovib seda teha, kuid igaühele pole isikliku arvuti soetamine jõukohane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles