Keskkonnainspektsioon alustas roiskunud kala suhtes menetlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roiskunud kalad Pärnamäe kalmistu taga.
Roiskunud kalad Pärnamäe kalmistu taga. Foto: Liis Treimann

Keskkonnainspektsioon otsustas täna algatada menetluse Pärnamäe kalmistu taha metsa alla maha valatud roiskunud kala osas.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles Postimees.ee`le, et inspektorid käisid täna hommikul kohapeal ning tutvusid olukorraga. Alustatud menetluse käigus püütakse välja selgitada, kes roiskunud kala ja haisva löga kalmistu taha kallas.

Tuul lisas, et esialgu arvati, et tegemist on Tallinna linnale kuuluva maaga ning linna keskkonnaamet oli kohe nõus tulema appi reostuse kõrvaldamisel. Andmete täpsustamisel selgus, et reostuse koht jääb siiski Viimsi valda.

Seadus näeb ette, et loodusele tekitatud reostuse peab kõrvaldama süüdlane. Kui aga pahategijat ei leida, peab seda tegema maaomanik.

Tallinna keskkonnaamet teatas, et ka nende inspektorid käisid täna kohapeal. Kuna tegemist on Viimsi valla territooriumiga, siis tegeleb reostuse kõrvaldamisega keskkonnainspektsioon koos vallaga.

Viimsi abivallavanem Margus Talsi ütles, et roiskunud kala hunnik asub napilt Viimsi valla piires, kuid eramaal. Vald asus juba täna koostöös maaomanikuga hapuks läinud kala minema vedama.

Talsi ei osanud küll oletada, kes võis kalasodi metsa alla vedada, kuid tema hinnangul on seda mitu korda tehtud. Kalureid ei tahaks ta kuidagi kahtlustada.

Roiskunud kalade hunniku leidis eile Pärnamäe kalmistu tagant seal jalgrattaga sõitnud soomlane Juhani Pesu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles