Tallinna munitsipaalperearstikeskuses napib arste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme munitsipaalperearstikeskuse registratuur.
Nõmme munitsipaalperearstikeskuse registratuur. Foto: Priit Simson

Tänavu mais pidulikult avatud munitsipaalperearstikeskuses Nõmmel töötab praegu kaks perearsti, vaja oleks neid aga neli, et tohtrite koormust hajutada.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson kinnitas Postimees.ee`le, et keskuse avamisel võttis linn tõesti kohustuse, et Nõmmel hakkab tööle neli perearsti. Praegu on seal ametis aga vaid kaks peretohtrit.

«Üks neist tuli tööle nullnimistuga ehk ilma patsientideta, kuid praeguseks on nimistusse kogunenud juba päris palju patsiente, üle seitsmesaja inimese,» selgitas Martinson. «Teine arst tuli oma pantsientide nimistuga ning mõlemad perearstid töötavad hästi.»

Abilinnapea lisas, et uute patsiendtide lisandumisel tuleb neile teha kõik vajalikud analüüsid ja uuringud, mis tekitab arstidele suure koormuse.

Linn otsib jätkuvalt Nõmmele perearste juurde, kuid abilinnapea sõnul ei taha oma patsientide nimekirjaga tohtrid hästi tööle tulla.

«Kõige raskem on see, et nullnimistuga perearsti juurde on tulnud need, kes mujal pole oma arstiga rahul olnud, paljud on rasked ja kroonilised haiged,» ütles Martinson. «Seetõttu on sellel uuel perearstil, kes oma nimistu on alles loonud praegu väga suur koormus.»

Tallinna munitsipaalperearstikeskuse käivitamisel oli idee, et luuakse ka laupäevased valved, kuid ainult kahe arstiga ei suudeta seda praegu paratamatult teha. Küll on tehtud laupäeviti ja pühade ajal telefonivalveid. Perearstid käivad ka koduvisiitidel.

Martinsoni sõnul ei ole siiski kaotatud lootust, et saadakse veel paar perearsti juurde. Räägitud on ka residentidega, kellest mõned on asjast huvitatud, kuid eelistatud on siiski oma nimistuga perearstid.

Peale perearstide töötavad Nõmme keskuses ka hambaarstid, neuroloog ja psühhiaatrid ning eriarste tuuakse pidevalt juurde. Selle eest hoolitseb Lääne-Tallinna keskhaigla. Samuti töötab Nõmmel röntgen ning tegutsevad laborid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles