Lasnamäe turg saab uued liha- ja kalapaviljonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainuke kord, kui Lasnamäe turul võis inimesi tunglemas näha, oli turu avamine tänavu 21. mail.
Ainuke kord, kui Lasnamäe turul võis inimesi tunglemas näha, oli turu avamine tänavu 21. mail. Foto: Mihkel Maripuu

Praegu kurvalt ja tühjana seisval Lasnamäe turul kauplemise käivitamiseks hakatakse esmalt ehitama kahte paviljoni, kus saab müüa liha ja kala, aga ka muid toidukaupu. Rajatised peavad valmima järgmise aasta mais.
 

Täna toimus abilinnapea Arvo Sarapuu juures nõupidamine, kus Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Andrei Novikov, ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson ning linnaasutuse Nõmme Turg juhid arutasid Lasnamäe turu edasist käekäiku.

«Tuleb arvestada sellega, et Nõmme turg tegutseb juba aastast 1880, Lasnamäe turu avasime aga alles tänavu kevadel ning inimesed ei ole veel harjunud seal käima,» põhjendas Sarapuu Lasnamäe turul haigutavat tühjust. «Inimesi tuleb esmalt harjutada seal käima ning selleks peab midagi ette võtma.»

Abilinnapea rõhutas, et Lasnamäe turul on valmis alles esimene järk ehk väliletid. Liha ja kala pole aga esialgu kuskil müüa. Seetõttu otsustatigi täna, et teises järgus ehitatakse järgmiseks maiks valmis kaks kinnist paviljoni.

Kolmandana otsustasid ametnikud, et tänavu sügisest hakatakse Lasnamäel korraldama laatasid, et inimesed harjuksid selles kohas käima.

«Oleme otsustanud, et see turg on ja jääb sellele kohale ning arendame seda edasi,» märkis Sarapuu. «Muidugi oleme teinud ka vigu. Taluturg on ikka koht, kuhu kohalikud inimesed tulevad jalgsi või ühissõidukitega. Praegu jääb aga Lasnamäe turg kahe bussipeatuse vahele. Seetõttu proovimegi asjad nii korraldada, et turu juurde bussipeatus teha. Kerge ülesanne see muidugi ei ole.»

Kõige olulisem on abilinnapea sõnul tuua müüjad oma klientuuriga Lasnamäe turule, siis saab ka kauplemise seal käima tõmmata.

Jätkuvalt on Sarapuu seisukohal, et tuleb luua Tallinna linnale kuuluvate turgude haldamise ja järelvalveasutus. Niisuguse ettevõtte järele on nõudmine olemas ning täna otsustati, et hakatakse ette valmistama vajalikke dokumente, et esitada need siis linnavalitsuse istungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles