Hotellid: turistid arvavad, et Tallinnas tegutsevad taksoröövlid

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Eesti hotellide ja restoranide liit (EHRL) taotleb seadusemuudatust, mis lubaks taksotariifidele määrata piirmäära, sest kordades kõikuvate hindade tõttu levib turistide seas arvamus, et Tallinnas tegutsevad taksoröövlid.


«Taksofirmad (juhid) kehtestavad tariife, mille seletamine turistidele tavaloogika reeglite järgi on võimatu,» märkis EHRL-i juhatuse esimees Feliks Mägus oma kirjas Tallinna linnavalitsusele ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

Liidu andmetel kõigub näiteks sõidu alustamise tasu 45-200 krooni vahel ning mitmekordselt erinevad on ka tasud ootetunni eest ja kilomeetritariif.

«Turistide küsimusele, kui palju maksab sõit taksoga ühel või teisel marsruudil on ligikaudseltki võimatu vastata,» tõdes Mägus. «Turistide seas levib arvamine, et Tallinnas tegutsevad taksoröövlid.»

EHRL palub oma kirjas linnavalitsusel algatada Ühistranspordiseaduse ja muude vajalike õigusaktide muutmine, et taksotariifidele oleks võimalik kehtestada piirhind. Praegu Ühistranspordiseadus seda ei võimalda.

Ka varem piirhinna vajalikkusest rääkinud Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli tõdes täna Postimees.ee`le, et tal on hea meel, et ka EHRL on piirhinna küsimuse üles võtnud.

Mutli sõnul on linn juba teinud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku piirhinna seadustamisest. Ta lausus, et ministeerium on uut Ühistranspordiseadust praegu välja töötamas.

Abilinnapea hinnangul aitaks piirhinna määramine korrastada pealinna taksondust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles