Pirita jõgi hirmutas lapsega paadimatkajat

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita jõe paisule pandi hoiatustahvlid.
Pirita jõe paisule pandi hoiatustahvlid. Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Möödunud nädalal koos lapsega Pirita jõele paadiga sõitma läinud linnakodanik jäi hätta, kui Iru silla all rebis vool nende paadi külili. Inimene soovitas linnal ohtlikku kohta hoiatustahvlid välja panna.

Kui matkajatel poleks päästeveste seljas olnud, oleks nende paadisõit võinud väga täbarasti lõppeda. Seetõttu helistas linnakodanik pärast matka linna abitelefonile ja rääkis juhtunust, soovitades Pirita jõe kallastele, eriti kärestike juurde panna üles hoiatustahvlid. Abitelefon 1345 edastas teate mupole ja Pirita linnosavalitsusele.

Pirita jõe kõige ohtlikumaks kohaks oleva Iru paisu juurde Peterburi maantee lähedal paigaldas Lasnamäe linnaosavalitsus aga juba mullu kevadel hoiatussildid. Täna käis linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja kohapeal kontrollimas ning kinnitas Postimees.ee’le, et sildid on seal korralikult alles. «Võib-olla pidas kodanik Iru silla puhul silmas seda kohta, kus Narva maantee jõge ületab, seal tõesti hoiatusi pole. Kuid see pole ka teab mis kärestikuline koht,» sõnas avalike suhete nõunik Johannes Merilai.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik, kelle lauale avaldus saabus, püüdis asukoha täpsustamiseks kodanikku kätte saada, kuid ebaõnnestunult. «Rääkisin ka Pirita paadilaenutuse inimestega, kes iga päev selle teemaga kokku puutuvad ja nende hinnangul selliseid ohtlikke kohti rohkem pole,» lausus Terik.

Ta lisas, et jõe kallastel on eri lõikudel ka eraomanikke ning praegu pole nad näinud kohti, kuhu tasuks hoiatussilte lisada.

«Iga inimene, kes paadiga jõele läheb, peab endale selgelt teadvustama, et tegu on ohuga. Pirita jõgi on selline, et mõnes kohas on vool kiirem, paat võib ümber minna ning sellega tuleb arvestada ja päästevest endale selga panna,» rõhutas Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles