Prügivedu on lume tõttu siiani häiritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Tormijärgsel esmaspäeval ei vedanud Tallinnas olmeprügi ära Cleanaway ega Ragn-Sells, teatades sellest ka klientidele, mõnes kohas pole jäätmevedu praeguseni võimalik.

Mõlemad firmad hoiatasid ühtlasi, et teenuse osutamine võib olla häiritud ka järgnevatel päevadel.

Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg ütles, et alates eilsest on autojuhid teinud 12-14-tunniseid tööpäevi, kuid kõiki konteinereid pole ikka lumeolude tõttu suudetud tühjendada.

Kõikide jäätmekonteinerite juurde ei pääsenud prügiautod veel tänagi. «Probleemid on väiksemate tänavatega, mis on omavalitsuse poolt lahti lükkamata. Kui auto ei pääse tänavale, siis me ei pea seda kliendi süüks ja tühisõiduarvet ei esita,» sõnas Remmelg.

Vahel pääseb prügiauto küll tänavale, kuid konteiner on kas lume alla mattunud või on selle ees hiiglaslik lumevall, ei saa seda prügikasti ikkagi tühjendada. «Sellisel juhul esitame jäätmevaldajale tühisõiduarve. Siit palve kõigile hoolitseda selle eest, et juurdepääs konteinerini oleks tagatud ja konteiner ise oleks lumest puhastatud,» ütles ärijuht.

Remmelg selgitas, et teenindaja peab täislastis konteineri autoni veeretada, sest muidu on tühjendamine võimatu. «Eriti probleemne on 0,6-0,8-kuupmeetriste väikeste ratastega konteinerite lume sees vedamine. Samuti on eramuomanikele palve, et konteinerid toodaks tühjenduspäevaks aiast välja, tänava äärde,» märkis ta.

Prügiautod jäävad lumme kinni 3-4 korda päevas, kuid enamasti suudavad nad oma jõu või kolleegi abiga välja saada. «Hullemate juhtude jaoks on meil eraldi auto, mis prügiveokeid välja tõmbamas käib,» rääkis Remmelg.

Kõige suurem auto lummejäämine oli tema sõnul Kernu vallas, kus prügiauto oli lumevangis koguni kolm päeva - laupäevast esmaspäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles