Kodanikud kogusid Stroomi metsa kaitseks kuus ja pool tuhat allkirja

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02:MIKK-JAAN MIKK, STROOMI METS : TALLINN, EESTI,24SEP06-
Pelgulinna seltsi esimees MIKK-JAAN MIKK ja aseesimees ARVO KULL (vasakul) toetavad Stroomi metsa kaitseala loomist. Pildil on nad Stroomi metsa serval, kus uued Kolde puiestee äärde ehitatud korruselamud kohtuvad kaitset vajava metsamassiiviga.
pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES
TLNPM02:MIKK-JAAN MIKK, STROOMI METS : TALLINN, EESTI,24SEP06- Pelgulinna seltsi esimees MIKK-JAAN MIKK ja aseesimees ARVO KULL (vasakul) toetavad Stroomi metsa kaitseala loomist. Pildil on nad Stroomi metsa serval, kus uued Kolde puiestee äärde ehitatud korruselamud kohtuvad kaitset vajava metsamassiiviga. pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Pelgulinna Seltsi esimees Mikk-Jaan Mikk annab täna Tallinna linnavalitsusele üle 6534 allkirja, milles väljendatakse protesti autotee rajamise vastu läbi Stroomi metsa.


Samuti kutsutakse linnavalitsust astuma samme, et parkmets muudetaks maastikukaitsealaks ning väljendatakse muret ehitusala laienemise pärast roheala arvelt.

Stroomi parkmetsa säilitamise nimel on erinevatel aegadel kogutud palju erinevaid allkirju.

Oma kirjas linnapeale osutab Pelgulinna Selts Tallinna põhimääruse sätetele, mis võimaldavad Tallinna volikogus rahvaalgatuse korras eelnõude algatamist, kui alla on kirjutanud vähemalt üks protsent Tallinna hääleõiguslikest elanikest.

Allkirjadega nähakse ette esimese otsusena Tallinna üldplaneeringu muutmist nii, et Põhjaväila pikendus ei hakkaks tulevikus läbima Stroomi metsa ning teise otsusena parkmetsa maastikukaitsealaks muutmist.

Pelgulinna Selts loodab, et linnavalitsus ei asu seekord otsima formaalseid ettekäändeid kodanikupäeval esitatud initsiatiivi tagasilükkamiseks, vaid suhtub sellesse tõsiselt.

Arvutuste kohaselt on erinevatel aegadel Stroomi metsa kaitsega liitunud ligikaudu kaks protsenti tallinlastest, mis peaks olema piisav alus volikogus eelnõude algatamiseks, märkis selts.

Mikk-Jaan Mikk ütles, et allkirjade kogumist alustati praeguse riigikogu liikme Andres Herkeliga 2002. aasta suvel.

«Kui kohalikud valimised kätte jõudsid, algatas samasuguse tegevuse Vilja Savisaar Põhja-Tallinna valitsuses, aga tema kogutud allkirjad peideti siis kohe ära, kui valimised läbi said,» nentis Mikk.

Pelgulinna Selts Stroomi metsa tulevikku puudutavates küsimustes selguse saamiseks varem korduvalt linnavalitsuse poole pöördunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles