Kesklinna valitsus kaalub lepingu lõpetamist tänavapuhastajaga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelögane ülekäigurada Stockmanni kaubamaja ees.
Lumelögane ülekäigurada Stockmanni kaubamaja ees. Foto: Liis Treimann

Tallinna Kesklinna valitsuse hinnangul pole tänavapuhastusfirma Teho suutnud seniajani puhtaks teha mitmetele kõrvaltänavaid, mistõttu firmale jäetakse maksmata 20 000 krooni ning linnaosa kaalub lepingu lõpetamist.

«Kesklinna valitsus on väga pettunud oma lepingupartneris Teho Eesti Teehooldus OÜ,» teatas Kesklinna valitsus. «Isegi tänaseks, kolmapäevaks, pole nende masinad ja tööjõud jõudnud osadele lepingujärgselt koristamist nõudvatele kõrvaltänavatele.

Linnaosa teatel vähendatakse firmale makstavat kuu hooldustasu 20 000 krooni võrra ning peale kolmandat trahvisummat on õigus algatada lepingu lõpetamine.

«Meie igapäevased kontrollreidid on kahjuks tuvastanud, et II hooldustsoon kuhu kuuluvad Keskturu piirkond, Koidu tänava - Veerenni tänava piirkond, oli olukord eile ebarahuldav ja määrasime trahvi 20 000 krooni,» märkis Kesklinna vanem Marek Jürgenson. «Tänane kontrollreid tuvastas, et olukord pole isegi ööpäeva jooksul neis piirkondades paranenud.»

Jürgensoni sõnul on puudujääke samuti Teho käes oleva III tööpiirkonna hooldamisel, kus inimesed on sunnitud ukerdama lumevallides, autod mahuvad tänavatel sõitma vaevaliselt ning seda ka kolm päeva pärast tõesti suurt lumetormi Tallinna kesklinnas.

«Niisuguses olukorras oleme sunnitud kaaluma lepingu lõpetamist Teho OÜ-ga,» märkis linnaosavanem.

I hoolduspiirkond, kus tõid teostab OÜ Jaakson Linnahooldus, oli tänahommikuse seisuga oma tegemistega rahuldavalt hakkama saanud, teatas Kesklinna valitsus.

Firma on täiendava lume lükkamise tarbeks ning lume äraveoks tänavatele toonud raskemad ja jõudsamad masinad.

Jürgensoni sõnul takistavad tänavate puhastamist ka parkivad autod. Ta lisas, et kavatseb linna transpordiametile teha ettepaneku võtta kesklinna kõrvaltänavatel kasutusele parkimiskord, kus üks tänavakülg oleks vähemalt ühel päeval nädalas või üle päeva parkimiseks keelatud.

Tallinna vanalinnas on juba aastaid lumekoristuse tõttu kehtestatud kord, et üks tänavapool oleks alati parkivatest autodest tühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles