Lumememme salapärane kadumine

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugejad jäid tänavuste lumeoludega rahule.
Lugejad jäid tänavuste lumeoludega rahule. Foto: Liis Treimann

Esmaspäeval nõmmekaid Vabaduse puiestee ja Valdeku tänava ristmikul rõõmustanud lumememm oli eilseks kadunud, linnavõimu sõnul tekitas memm liiklusohtlikke olukordi.

Möödasõitjaid rõõmustanud ja ohutussaarel rohelist tuld oodanud lumememmest polnud eile hilisõhtul midagi alles.

Memme asupaik oli hoolikalt puhtaks roogitud, kuigi samal ristmikul oli nii mõneski kohas raske üle tee minna, sest ülekäiguraja algust kattis paks lumesopp.

«Lumememm kadus ära sellepärast et vaatamata heale ideele ja laste rõõmsale tegutsemisele oli tegemist liiklusohtliku olukorraga,» ütles Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra Postimees.ee'le.

Vakra sõnul oli ta ise mitu korda seda ristmikku ületades näinud, et vanamemmed ei näinud valgusfoori ning mööda teed sõitvaid autosid.

«Ilmselt oli tegu transpordiameti või liiklusteenistuse ettekirjutusega tänavapuhastajale,» pakkus ta ning kinnitas, et linnaosavalitus mingit ettekirjutust ei teinud.

Nõmme tänavaid hooldava AS Teho juhatuse liige Enn Proosväli pole nemad saanud kelleltki käsku ega korraldust memme koristamiseks.

«Kahju, nägin ajalehest lumememme pilti, ise seda kohapeale vaatama ei jõudnudki,» nentis Proosväli, kuuldes uudist, et memm on kadunud. Tema sõnul oli tegemist igati toreda ja vahva ideega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles