Savisaar: linn trahvib tänavapuhastajaid miljonite kroonide eest

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamata tuisujärgne lumi Tallinna kesklinna kõnniteedel.
Koristamata tuisujärgne lumi Tallinna kesklinna kõnniteedel. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles täna linnavalitsuse pressikonverentsil, et linna kommunaalamet ja linnaosavalitsused kavatsevad tänavapuhastajaid trahvida miljonite kroonide eest.

Savisaare sõnul peaks veel täna tõusetuma mitmes linnaosavalitsuses küsimus sanktsioonidest tänapuhastajate suhtes ning kommunaalamet kavatseb järgmisel nädalal esitada linnavalitsusele täpse ülevaate, kui palju kroone puhastajatele kehva töö tõttu maksmata jäetakse.

Kommunaalameti puhul on seejuures tegemist miljonite kroonidega, lausus Savisaar.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul on puhastajate trahviks see, et linn ei maksa tegemata töö tõttu firmadele puhastusrahasid välja. «Puhastajad ei saa seda raha kätte, mida nad lootsid saada,» lisas ta.

Ka Valdmann kinnitas, et tegemist on miljonite kroonidega. Ta tõi firmade ebaõnnestumistena välja näiteks selle, et südalinnas pole Pärnu maanteelt suudetud suuri lumevalle ära toimetada, vanalinnas on lubamatud lumehunnikud ning Nõmmel muusikakeskkooli juures pole suudetud kõnniteed inimeste jaoks lahti hoida.

Valdmann tõi firmadest eraldi välja AS Teho, kes on tema hinnangul linna Lasnamäel ja Nõmmel hätta jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles