Munitsipaalpolitsei ei kavatse laisku trahvida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevallid Tallinna linnatänavatel.
Lumevallid Tallinna linnatänavatel. Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei ei ole ühelegi kinnistuomanikule koristamata lume eest trahvi teinud ega kavatsegi esialgu seda teha.

«Oleme probleemsetes kohtades fikseerinud olukorra: teeme pilti ja meil on kõik materjalid olemas, et vajadusel alustada menetlust,» sõnas munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik.

Tema sõnul on olukord Tallinna tänavatel palju paremaks läinud. «Autodega on võimalik liigelda päris hästi, probleemsed on veel jalakäijate kõnniteed ning ülekäiguradadele pääsemise kohad ja bussipeatused, kus on sulalund ja lörtsi,» ütles Järvik.

«Anname aega ja oleme mõistlikud. Kui inimene on näidanud tahet ja midagi koristanud või lahti kaevatud kõnnitee on teemasinate töö tulemusel uuesti kinni lükatud, siis oleme leplikud,» sõnas Järvik.

Kohati on siiski näha, näiteks Nõmmel ja Pirital, et lumekoristust pole üldse tehtud. «Siin võib olla põhjus ka selles, et kohati on ka sõiduteed lahti lükkamata, seetõttu ei näe kinnistuomanikud ka kõnniteede puhastamises mõtet,» arvas munitsipaalpolitsei juht.

Munitsipaalpolitsei käib probleemseid kohti teatud intervalliga üle kontrollimas, kuni teed on puhtad. Järviku sõnul suheldakse esmalt omanikega, ka väärteomenetlus annab võimaluse hoiatuse teha.

Uus oht: purikad 

«Paljud helistavad meile ja kurdavad, kus on probleeme, reageerime kõigile teadetele,» kinnitas Järvik. Munitsipaalpolitsei ootab jätkuvalt teateid korrapidaja telefonile 14410.

Järvik hoiatas ka uue probleemi eest: sulailma tõttu on katustelt purikate ja lumehangede kukkumise oht. «Olge ääretult tähelepanelikud ja vaadake ka ülespoole, kui kõnnite majade lähedal!» ütles ta. Eriti hulgaliselt on selliseid räästaaluseid kõnniteid vanalinnas ja üldse kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles