Kaja Tampere: Tallinna TV-le tuleb anda aega atra seada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Tampere
Kaja Tampere Foto: Toomas Huik

Kommunikatsiooni- ja suhtekorralduse spetsialist Kaja Tampere ütles, et Tallinna TV töö korraldamine on veel pooleli, seetõttu tuleks toimetusele anda aega atra seada, mitte teravalt kritiseerida.

«Kes ise on mingit süsteemi käivitanud, see teab, et kui tahad midagi head ja töötavat, siis võtab see aega,» kommenteeris Tampere. «Seetõttu ma leian, et ei ole mõtet Tallinna TVd süüdistada, kui neil eelmise nädalavahetuse uputuse kajastamine ei läinud just kõige paremini.»

Probleem oli tema sõnul ilmselt ka selles, et linnaametid ei andnud Tallinna TV-le piisavalt operatiivselt infot, see on aga juba linnavalitsuse ja tema kommunikatsioonisüsteemi tegematajätmine.

«Seetõttu ma tõesti usun Mart Ummelase (Tallinna TV peatoimetaja – toim.) juttu, et nad ei saanud piisavalt adekvaatset infot kätte,» märkis Tampere.

Praegu USAs Ohio Ülikoolis õppimas olev Tampere märkis, et USAs on igal pool väga tugev kohalik meedia, ka telejaamad. See on elanikele eriti oluline, sest inimesed tahavad infot, mis nende ümber toimub ning kohalik meedia seda just pakubki. Seega on niisugused kanalid igal juhul vajalikud.

«Ma eile ka lugesin, et mõned poliitikud on öeldnud, et Tallinna TV tuleb kinni panna. See on väga ohtlik, kui poliitikud hakkavad meediat kamandama,» kinnitas Tampere. «Mina küll usun, et Tallinna TV ei ole veel valmis, andke neile aega.»

Tampere mainis, et kuigi kohalikud meediakanalid on USAs kohaliku omavalitsuse omad ning nende poolt rahastatud, siis mitte kuskil ei tule mõni poliitik seletama, mida seal võib kajastada ja mida mitte. Kanalid lähtuvad ikkagi karmilt vaid inimeste teavitamise põhimõttest.

«Teine oluline põhimõte on, et kohalikud meediakanalid ei tee vahet, mis on PR ja mis ajakirjandus,» ütles Tampere. «Rõhutakse sellele, et eesmärk on kohaliku kommuunitunde ja ühtsustunde loomine, inimeste teavitamine ja harimine.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles