Aas 21. augusti rattasõidust: läbirääkimised korraldajatega veel käivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas tekkisid eelmisel nädalavahetusl jalgrattasõidu ajal suured liiklusummikud.
Tallinnas tekkisid eelmisel nädalavahetusl jalgrattasõidu ajal suured liiklusummikud. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Aas rõhutas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et info 21. augusti Balti velotuuri Tallinna sõidu ärajätmisest on selgelt ennatlik ja ekslik, kuna linnajuhid alles räägivad korraldajatega läbi.

Abilinnapea selgitas, et linnajuhte ei rahuldanud olukord eelmisel nädalavahetusel toimunud rattasõidu ajal Tallinna kesklinnas, kui tekkisid suured liiklusummikud.

Ta lisas, et ummikute peamine põhjus oli üks avarii Ülemiste ristmikul, kui osapooled ei saanud omavahel kokkuleppele.

«Kindlasti avaldas oma mõju ka liikluse reguleerijate tegevus,» rõhutas Aas. «Seetõttu ongi meil kavas 9. augustil kohtuda politseiga ja ettevõtetega, kes Tallinna liikluskorralduslikke teenusi pakuvad, et leida lahendus, kuidas tõsta reguleerijate professionaalsust ning kõrvaldada võimalikult kiiresti tekkivad eriolukorrad.»

Abilinnapea sõnul on linnas tänavu tulemas veel palju igasuguseid ettevõtmisi, mis on seotud liikluskorralduslike muudatustega. Reguleerijate tööd tuleb kindlasti parandada.

«See info aga, mis puudutas 21. augusti tuuri ühte osa, on sügavalt ekslik,» ütles Aas. «Suhtlesin ise täna tuuri korraldajatega, kes mainisid et töö tuuri organiseerimisega käib ning kõik plaanid kehtivad.»

Kõige olulisema lahendamist vajava probleemina nimetas abilinnapea ühisveokite liikluse säilitamist Kosel, sest sealt pääseb kesklinna vaid 5. liini autobussiga. Kui jalgrattad hakkavad sõitma Kose teel, siis tulebki mõelda, kuidas sealkandis ühistranspordiliiklus tuuri ajal säilitada. Pirita tee ühe sõidusuuna sulgemisega ei ole probleeme, seda on varemgi tehtud.

Balti tuuri eestvedajatel on plaan saata ratturid pühapäeval, 21. augustil Pirita teelt lauluväljaku eest Kose tee, Vana-Narva maantee ja Loo ülesõidu kaudu linnast välja ning sulgeda mootorsõidukitele Pirita tee üks kaherajalisest sõidusuunast Russalka juurest Kose teeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles