Linnavalitsus eraldas Tallinna TV-le pool miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ummelas
Mart Ummelas Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus otsustas tänasel istungil toetada Tallinna TVd täiendavalt poole miljoni euro ehk 7,8 miljoni krooniga.

Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas põhjendas raha saamist sellega, et 15. juunist on Tallinna TV vabalevis ning peab septembrist kaks korda mahukamat programmi eetrisse andma. Seetõttu ongi lisaraha vaja.

Ummelas mainis ka seda, et kevadel tehtud eetriuuring näitas, et vaatajaid oli Tallinna TV-l vähem, kui loodeti. See tähendab, et ka reklaamitulu jäi planeeritust vähemaks.

Tallinna TV saatemaht on 14 tundi ööpäevas ning 98 tundi nädalas. Vabalevi luba taotleti juba märtsis, kuid saadi Ummelase sõnul alles kaheteistkümnendal tunnil enne sügishooaega.

Peatoimetaja mainis, et tagasiside järgi on näha, et inimesed ootavad Tallinna TV-lt veelgi sisukamat programmi. Vabalevi seab suuri nõudmisi.

Laupäevasest üleujutusest ja sellest teavitamisest rääkides mainis Ummelas, et on olnud probleeme adekvaatse info kättesaamisega. Ühe põhjusena nimetas ta seda, et alles 1. augustist on ametis Tallinna TV uudistejuht, kelle ülesanne tulevikus ongi operatiivse info hankimine ja edastamine.

Siiani on Tallinna TV niisugust infot vahendanud info-TV ehk sinise ekraani kaudu, kuna põhiline uudistesaade on eetris alles õhtul.

Ummelas rõhutas, et kuna laupäevase paduvihma ajal mingit kriisiolukorda linnas välja ei kuulutatud, siis ei laekunud ka vastavat infot.

Tallinna meediadirektor Ain Saarna mainis, et kõige kiirem vahend inimeste teavitamiseks on ikkagi raadio, mitte televisioon. Reedel andiski raadio tallinlastele teada, et suur vihm on tulemas. Ta lisas, et Tallinna TV võiks ju üles võtta värvikaid kaadreid, kuidas ühes või teises kohas uputab, aga see on juba saju tagajärgede näitamine, mitte inimeste õpetamine, mida ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles