Abilinnapea: maamaksuvabastuse avaldusega ei ole mõtet kiirustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk. Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Eha Võrk kinnitas, et maamaksuvabastuse avaldusi saab linnaosavalitsustele esitada küll juba 1. septembrist, kuid inimestel ei ole vaja kuhugi tormata, sest aega avalduse kirjutamiseks on rohkem kui neli kuud ehk 10. jaanuarini 2012.

Linnavalitsuse homsel istungil pannakse paika protseduurilised reeglid, kuidas avaldusi vastu võtma hakatakse ning mida iga linnaosavalitsus peab tegema.

Võrgu sõnul saab avaldusi esitada nii interneti kaudu kui linnaosavalitsustes. Tormata ei ole vaja, sest aega on piisavalt, rohkem kui neli kuud.

«Olen linnaosavanematega juba rohkem kui kaks kuud sel teemal aru pidanud ning nüüd pannakse lihtsalt paika, milline osa maamaksuvabastuse avalduste vastuvõtmisel on linnaosadel ja mida peab tegema linnavaraamet,» selgitas Võrk.

Kesklinna vanema kohusetäitja Jüri Lump on ajakirjanduses avaldanud muret, et avalduste vastuvõtmisega kaasneb suur töökoormus ning võib tekkida probleeme. Võrgu sõnul on niisugune väljaütlemine ennatlik. IT-spetsialistid on öelnud, et suure hulga avalduste vastuvõtmine ei ole loomulikult kerge ülesanne, kuid linn saab sellega igal juhul hakkama.

«Ajutiselt on ju võimalik väed koondada, et see ühekordne ülesanne täita,» mainis abilinnapea. «Küll me toime tuleme. Enne 1. septembrit teavitame inimesi kindlasti korduvalt ning paneme neile südamele, et avalduse esitamisega ei ole vaja tormata.»

Linnavalitsuse andmetel tuleb vastu võtta kuni 180 000 avaldust ehk igal tööpäval keskmiselt 2000 avaldust. Maamaksuvabastust on võimalik taotleda kuni 1500 ruutmeetri ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles