Pistisesüüdistusega Õispuu töökohused võtab üle Tallinna peaarhitekt

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Õispuu.
Toomas Õispuu. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus vabastab homsel istungil teenistusest pistisevõtmises süüdistatavana kohtu ette saadetud Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu, kelle kohused võtab kuni uue juhataja ametisse määramiseni üle Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd.

51-aastane Õispuu vabastatakse teenistusest ametniku algatusel kirjaliku avalduse alusel, teatas Raepress. Mänd jätkab linnaplaneerimise ameti juhataja kohustuste täitmise ajal ka linna peaarhitekti teenistuskohustuste täitmist.

Õispuu saab hüvitist kasutama jäänud puhkuse eest 1,57 kalendripäeva ulatuses.

Juuni lõpus sai ootamatult teatavaks, et Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu lahkub 1. augustil ametist. Peagi selgus ka põhjus – nimelt esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle kahtlustuse pistise võtmises. Loo avalikuks tulles lahkus Õispuu ka Keskerakonnast.

10 000-eurose pistise andmise kahtlus lasub tuntud advokaadil Viktor Kaasikul. Juuli lõpus arvas advokatuur Kaasiku oma ridadest välja.

Eelmisel nädalal saatis Põhja ringkonnaprokuratuur kriminaalasja kokkuleppemenetluses kohtusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles