Kesknoored korraldavad täna Keila koolide kaitseks piketi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila koolisaaga võib jätkuda kohtus.
Keila koolisaaga võib jätkuda kohtus. Foto: Priit Simson

Keskerakonna noortekogu korraldab täna kell 16.30 Keila linnavalitsuse ees piketi, milles protesteerib linnavõimu otsuse vastu anda kaks Keila kooli üle sihtasutusele.

Kesknoorte teatel toimub pikett Keila koolide ärastamise vastu ja sellega ühinetakse õiguskantsleri, haridusministri, Harju maavanema ja riigikogu hariduskomisjoni seisukohaga, et Keila munitsipaalkoolide tegevuse lõpetamine oli seadusevastane.

Piketi korraldajad kutsuvad selles osalema kõiki, kellele Keila koolide säilimine tavakoolidena korda läheb.

«Kas see on normaalne, et reformistlik Keila linnavõim sunnib Keila lapsi õppima erakoolis?,» märkis Keskerakonna noortekogu esimees Siret Kotka. « Kui eestikeelne erakool ei meeldi, siis pakuvad reformarid Keila lastele võimalust õppida venekeelses tavakoolis.»

Kesknoored märkisid oma teates, et õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul rikkus linna munitsipaalkoolid erakooliks muuta otsustanud reformistlik Keila linnavõim seadust ning soovitas selle otsuse kiiremas korras tühistada või ära muuta.

Riigikogu kultuurikomisjon peab Keila koolide erastamist äriprojektiks ja komisjoni iikmete arvates tegeletakse Keilas avaliku raha suunamisega erakätesse ning haridusminister Tõnis Lukas leiab, et Keila linnavolikogu põhjendused kahe kooli tegevuse lõpetamiseks ei kannata kriitikat ja volikogu käitus ebaseaduslikult, seisab keskpartei pressiteates.

Keskerakondlasest Harju maavanema Värner Lootsmanni hinnangul on Keila linnavolikogu otsus Keila algkooli ja gümnaasiumi tegevuse lõpetamise kohta vastuolus põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega ning maavanem on volikogu otsuse kaevanud kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles