Munitsipaalpolitsei ei ole lohakaid kinnistuomanikke trahvinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Nõmmel eile päeval.
Tallinnas Nõmmel eile päeval. Foto: Postimees.ee lugeja

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik tõdes, et kõige korralikumalt on teid puhastanud eramajade omanikud, kõige raskemini läbitavad on praegu Lasnamäe tänavad ning kesklinna kõnniteed.

«Parim pilt on Põhja-Tallinnas, ka Nõmmel hakkavad kõnniteed puhtamaks saama, halvim olukord on Lasnamäe tänavatel,» loetles Järvik. «Probleeme on ühistutega, kellel tehtud leping hoolduskoristuseks, kuid lepingupartner ei ole leidnud kas mahti või soovi oma kohustusi täita.»

«Kõnniteede osas on koristamata paljud teed kesklinnas, ka vanalinnas ja Kadriorus ei ole olukord hea,» tõi Järvik välja.

Munitsipaalpolitsei juhi sõnul ähvardati eile küll lohakaid kinnistuomanikke trahvida, kuid seda ei ole siiski veel tehtud. «Eile oli uskumatult palju rikkumisi, nii et lihtsam oli kiita neid, kes olid õhtuks tee korda teinud.»

«Kindlasti teeme täna veel ühe ringi linnale peale ja õhtupoole vaatame, mis seisukord on. Kuidagi ei taha nõustuda, et koostööpartnerid ei ole leidnud mahti ega soovi oma kohustusi täita,» sõnas munitsipaalpolitsei ameti juhataja.

Kasvõi labidalaiune rada

Munitsipaalpolitsei on praegustes rasketes oludes rahul juba nende tänavatega, kus on näha, et kinnistu omanik on midagigi koristanud.

«Täna on pilt tegelikult trööstitud, paljud jalakäijate kõnniteed on nii kinni tallutud, et on tekkinud mügarteed. Kui lumi varsti sulama hakkab, võivad neis kohtades tekkida suured jäähunnikuid,» kirjeldas Järvik. Et ära hoida jalakäijate traumasid, tuleb tee puhtaks teha.

Tema sõnul on abi kasvõi paari labida laiuse raja tegemisest, et kinnistu oleks inimestele ohutult läbitav.

Läbipääsud kõnniteelt sõiduteele ülekäigurajale tuleb aga korda teha tänavate hooldusfirmadel. «See on koht, mille osas linnavalitsusel tuleks rohkem survestada oma lepingupartnereid,» tõdes Järvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles