Linn ja Tallinna Vesi püüavad Lootsi tänava probleemi lahendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus  Tallinnas Tuukri tänaval.
Uputus Tallinnas Tuukri tänaval. Foto: Peeter Langovits

Eelmise nädalavahetuse suur vihmasadu näitas järjekordselt, et Lootsi tänava ja selle ümbrusega tuleb midagi ette võtta, sest sealsed elanikud ja ettevõtted ei saa pidevalt uputuseohus elada. Linnavalitsus ja Tallinna Vesi püüavadki probleemile ühiselt mingi lahenduse leida.

Tallinna Vee avalike suhete juht Priit Koff mainis, et Tuukri tänava piirkond on linna üks madalamaid kohti, mida läbib ka tunnelkollektor, mis kogub kokku reoveed Tallinna idapoolsetelt aladelt ning juhib need Paljassaare veepuhastusjaama.

Kollektori täitumisel tõuseb vesi üle kaevude just madalamates piirkondades ning seetõttu on raskendatud vihmavee vastuvõtmine ja ärajuhtimine.

«Eriolukordades, nagu seda oli eelmine laupäev, mil sadas alla kuu normi jagu sademeid, ei ole võimalik kanalisatsioonisüsteemides üleujutusi vältida,» ütles Koff.

Ta lisas, et kuna Tuukri tänava kanalisatsioon on ühisvoolne ehk seal jooksevad koos nii reo- kui sademeveed, siis ei saa vett otse merre juhtida, vaid see tuleb pumbata Paljassaare veepuhastusjaama. Suurte sadudega aga ei suuda olemasolev pumpla lihtsalt tohutu veekogusega hakkama saada.

«Olukorra parandamine nõuab suurt ja terviklikku lahendust,» kinnitas Koff. «Istumegi nüüd linnavalitsusega maha ning arutame erinevad variandid läbi. Peale Tuukri tänava piirkonna tuleb analüüsida ka Tallinna muude kriitiliste alade võimalikke lahendusi. Suure rahastamisotsuse saab langetada ikkagi ainult linnavalitsus, Tallinna Vesi on vaid koostööpartner.»

Pirita tee uputuse kohta ütles Koff, et seal ilmselt ei suutnud restkaevud nii palju vett korraga vastu võtta. Suure vihma ajal olid Tallinna Vee kõik brigaadid väljas, et puhastada kaeve prahist ja sodist.

Koff märkis, et eelmisel laupäeval sadas maha kuunormi jagu vihma ning tegemist oli viimase 50 aasta rekordiga. Seetõttu jäigi linna kanalisatsioonisüsteemi võimsusest väheks. Tallinna Vesi ei ole tänaseks veel kokku arvutanud, kui suuri lisakulutusi firma liigvee tõrjumisel kandis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles