Inimesed lumises Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Tamming oli heatujuline hoolimata sellest, et koristas oma maja eest lund eile juba viiendat korda.
Milvi Tamming oli heatujuline hoolimata sellest, et koristas oma maja eest lund eile juba viiendat korda. Foto: Liis Treimann

Nõmmel Jannseni tänaval maja ees lund rookinud pensionär Milvi Tamming jäi heitlikest ilmadest hoolimata positiivseks ja lund ei peljanud.


«Mujal maailmas on orkaanid, tornaadod, laviinid. Kui meil tuleb veidi lund, mis siis, las ta tuleb,» lausus naine. Eile lükkas ta oma maja eest lund juba viiendat kord. Seda aga tuiskas ja tuiskas juurde ning kuues kord paistis terendavat veel samal õhtul.

«Seda kõike tuleb huumoriga võtta,» ütles Tamming. «Olen pensionil, aega jätkub, mis ma ikka niisama konutan? Miks ma peaksin kepikõnnile minema, kui saan siin korraliku füüsilise trenni koos käegakatsutava tulemusega?» (PM)

----------------------------

 Tihe sadu mõjus laastavalt puudele ja need omakorda autodele, kuna väsinud oksad ei pidanud lumeraskusele vastu ning langesid nii mõneski kohas vihase lätakaga vastu nende alla pargitud masinaid. Nii õnnetult läks Nõmme elanikul Allan Lutteril, kelle Audi A6 loodusele ette jäi.

«Auto suurt viga ei saanud ning märja ja lume tõttu pole kriime näha,» rääkis Lutter. «Oks rippus enne alla kukkumist mõnda aega voolujuhtme otsas, nii et hästi läks, et vähemalt elekter majja jäi.» Mehe sõnul on nende tänavas viimastel päevadel oksi kukkunud rohkemgi ning õnnetuks väljavalituks on saanud ka üks teine masin. Tõsisemaid kahjusid tekkinud ei ole.

Labidatöö on järjepidev ning lumi dikteerib päevakorra. «Pühapäeva õhtul sõitsime neli ja pool tundi Tartust Tallinnasse, misjärel viskasime kodus kaks-kolm tundi lund,» kirjeldas Lutter. «Hommikul tuli sama töö ette võtta.» (PM)

---------------------------- 

 Ettearvamatu ilm ja tihe lumesadu mõjus halvavalt ka lennuliiklusele. Egiptusest pühapäeval Tallinnasse saabuma pidanud Kristo Ilves, Heleryn Viimsi ning Ketelyn Viimsi jõudsid tagasi pealinna alles eile hommikul.

«Alguses ei olnud Tallinna lennujaam nõus lennukit vastu võtma,» sõnas Ilves. «Meid viidi Riiga ning kui Tallinnast tuli lubav vastus, siis ei olnud piloot enam nõus öösel Tallinnasse lendama. Ainult tagasi Sharm El Sheikhi.»

Ilvese sõnul istusid nad esialgu poolteist tundi lennukis ning ootasid infot, kuni nad veelgi pikemaks ootamiseks Riias lennujaama lubati. Riiast Tallinnasse sõitsid noored bussiga. Kui algul oli Tallinnas maandumine planeeritud pühapäeval kell pool kümme, siis tegelikult jõudsid reisijad sihtpunkti alles eile kell kaksteist. (PM)
Tallinnlasi küsitles Madis Filippov

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles