IRL: majaomanikke ei tohiks koristamata lume eest trahvida

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna juhatus on hämmingus pealinna munitsipaalpolitsei kavatsusest hakata täna pärastlõunal trahvima majaomanikke, kes on jäänud hätta oma majaesise lumest puhastamisel.


«Tundub, et praegune lumeuputus on Savisaarele tõeline taeva kingitus,» sõnas Tallinna volikogu linnamajanduskomisjoni liige Siim Kabrits (IRL).



«Rahapuuduses vaevlev linnavalitsus, kelle laristamisest tekkinud eelarveaukude lappimiseks napib isegi kõrgele kruvitud maamaksust, nähtavasti haistab võimalust saada linnakassasse täiendavat tulu majaomanike taskust nõutava trahviraha näol,» märkis Kibrits.


IRL Tallinna piirkonna juhatus kutsub munitsipaalpolitseid võtma suhtumises inimestesse eeskuju riigi politseist, kes eile õhtul edastas meediasse üleskutse kõigile tööandjatele suhtuda mõistmisega oma alluvate tänahommikustesse hilinemistesse.

«Euroopalike arusaamade järgi on nii riigi kui kohalike korrakaitseüksuste funktsioon ikka inimeste abistamine, mitte ähvardamine,» ütles Kabrits. «Suurel määral keskerakondlastega mehitatud munitsipaalpolitseis valitsev repressiivne mentaliteet ja võimalik klassiviha majaomanike suhtes tõestavad ilmekalt, et MuPo-st on saanud KePo.»

Tallinna munitsipaalpolitsei amet teatas täna, et kavatseb pärastlõunal hakata trahvima majaomanikke, kes pole oma kinnistuga piirnevaid kõnniteid lumest puhtaks lükanud.

Mupo juhataja Kaimo Järvik kinnitas, et kui magistraaltänavad on suudetud vaatamata erakorralistele ilmastikuoludele läbitavad hoida, siis kõrvalteedel ja eriti kõnniteedel on olukord halb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles