Linn ähvardab kõnnitee koristamata jätnud majaomanikke trahviga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi Nõmmel.
Lumi Nõmmel. Foto: Rene Riisik

Tallinna munitsipaalpolitsei amet (Mupo) kavatseb pärastlõunal hakata trahvima majaomanikke, kes pole oma kinnistuga piirnevaid kõnniteid lumest puhtaks lükanud.

Mupo juhataja Kaimo Järvik kinnitas, et kui magistraaltänavad on suudetud vaatamata erakorralistele ilmastikuoludele läbitavad hoida, siis kõrvalteedel ja eriti kõnniteedel on olukord halb.

«Täna hommikupoolikul piirdume kinnistuomanikele suulise hoiatuse tegemisega, kui pealelõunaks olukord ei parane, alustame lohakate kinnisvarahaldajate trahvimist,» lisas ta. «Kõnniteed peavad olema lumest puhastatud ning libeduse ärahoidmiseks ka graniitsõelmetega kaetud.»

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul kaardistavad linnapolitsei patrullid lumetõrje olukorda linnas. «Vajadusel tuletame hooletutele majaomanikele meelde, et kõnniteed vajavad rookimist. Koristamata teelõikudest edastame informatsiooni kommunaalametile,» lausus ta.

Informatsiooni koristamata tänavatest ja kõnniteedest ootab Mupo telefonile 14410.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer avaldab nördimust munitsipaalpolitsei juhi ähvarduste üle hakata lumekoristusega hätta jäänud kinnistuomanikke trahvima.

Holsmeri hinnangul peaks munitsipaalpolitsei keskenduma olukorra lahendamisele mitte inimeste ähvardamisele.

«Kui mõni Tallinna eramaja omanik on hommikul mitu tundi hoovis lund kaevanud, lapsed lasteaeda viinud ja lõpuks tööle jõudnud, siis juba pärastlõunal ähvardab Tallinna linn teda trahviga,» imestas Holsmer. «See on ikka uskumatu vaenulikkus, mis munitsipaalpolitseist õhkub.»

«Loomulikult tuleb oma majaesine kõnnitee lumest puhtaks teha, kuid praeguses situatsioonis peaks säilitama rahu ja mõistliku suhtumise,» lisas Holsmer. «Ähvarduste asemel võiks trahvinäljas munitsipaalpolitsei labidad kätte võtta ja inimesi aidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles