Tallinna bussiliikluse seis kell 11

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kell 10.47 istus Tallinnas Lembitu tänaval 11 bussi lumevangis.
Täna kell 10.47 istus Tallinnas Lembitu tänaval 11 bussi lumevangis. Foto: Raimo Laus

Tallinna autobussikoondise (TAK) teatel sõidavad liinibussid pealinnas suurte raskustega ning tavapärasest oluliselt aeglasemalt, samuti on bussid endiselt mitmes kohas kinni.


«Bussid sõidavad, aga raskustega ja hilinevad,» märkis TAK-i suhtekorraldusjuht Sirje Roht. «Kõige viimane info tuli äsja 1A bussijuhtidelt, kellel kulus Viru keskus-Viimsi Haigla ringi läbimiseks tavalise ühe tunni asemel kolm tundi.»

Roht lausus, et lisaks veoautole, mis end Kärberi tänaval teele risti keeras ja liikluse kinni pani, jäi Kärberi tänava lõpus ka lõõtsbuss lumme kinni ja takistab seal teistel sõitmist. Sinna palusime Päästeametit appi, et liiklus võimalikult kiiresti lahti pääseks, lisas ta.

Samuti jäid hommikul lumme kinni 16. liini bussid Tallinn-Väikses Luite tänaval ja bussid käivad praegu vaid kuni Viadukti peatuseni.

«Eriti raske on paksus lumes liigelda uutel madalapõhjalistel, väiksema läbimõõduga rehvidega bussidel, mis on mõeldud sõitmiseks maanteedel, mitte lumehangedes ja jäävad kõhuli lumme kinni,» tõdes Roht. «Aga teisalt on nad sõitjatele mugavad.»

Roht lausus, et osa tänavaid on raskesti sõidetavad. Samuti on kohti, kus kinni sõidetud lumi on ebaühtlane ja mügarlik tee lõhub busse - eriti Narva maantee lõik Russalkast kuni Viruni.

Roht märkis samas, et Nõmme mägi on väga heas seisukorras ja puhas.

Bussijuhtide suureks mureks on tema sõnul ka lund täis peatusetaskud.

«Paljud bussid jäävad taskutesse kinni ja saavad sealt suurte raskustega välja või jäävadki sinna,» lisas ta. «Ka ei saa bussid osades peatustes üldse taskutesse sisse sõita ja lasevad sõitjad sõiduteel peatudes välja.»

«Kärberi tänaval keeras veoauto end teele risti ette ja pani kogu liikluse kinni,» teatas Roht kaks tundi varem. «Seal seisavad ummikus kõik 51, 53, 58 ja 68 liini bussid.»

Lisasks on tema sõnul jäänud Ussimäe teel kinni 60 ja 63. liini bussid kinni, 16. liini bussid jäid Tallinn-Väikses Leete tänaval kinni, 29. ja 63 liini bussid seisavad Priisle teel ning Pirita teel jäävad bussid lumesodisse kinni.

Näiteks kella 8 paiku oli Laagna tee bussipeatustes vähemalt poolsada inimest nõutult bussi ootamas.

Roht märkis, et viimase tunni jooksul on Päästeamet osa varahommikul lumme jäänud busse jõudnud hangest välja arutada. Näiteks Kosel nad hetkel liiguvad, ka Kumu juures lumes istunud buss on välja pääsenud, lisas ta.

Roht tõdes, et uueks probleemiks muutumas libedus. «Poolsula lumi on kinni sõidetud ja pakib end rataste all kokku,» sõnas ta. «Bussid ei saa peatusest välja sõita, rattad käivad ringi.»

Kella 7 seisuga olid lumme kinni jäänud bussid järgmistel liinidel: 5.liinibussid Metsakooli peatuse juures, 8. liini buss Mähel, 10.liini mitu bussi olid hangedes kinni, 21. liini buss Landis lumme jäänud, 32. liini buss oli Väike-Ameerikas lumehanges, 33.liini buss oli Vabaduse pst. ja Valdeku nurgal lumes kinni, 39. liini buss jäi Kumu juures lumme, 61. liinil buss istus liini lõpul Astangul lumes kinni ning häired oli ka liinidel 1, 16, 18, 23, 29 ja 36.

Trollidispetšer ütles, et trolliliiklus praegu toimib, kuid graafikust kinni pidada pole võimalik. Ta lisas, et probleeme on trollidel Balti jaama juures, kus üks troll on ka lumme kinni jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles