Tallinna transpordiamet ja Anto Raukas kaebavad teineteise peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Raukas
Anto Raukas Foto: Marina Pushkar

Tallinna transpordiamet esitas Põhja ringkonnaprokuratuurile avalduse, et kontrollida, kas linnakodanik Anto Raukase pöördumises transpordiametisse huviga tasuda altkäemaksu liiklusmärgi paigaldamiseks esineb kriminaalkuriteo koosseis. Prokuratuurile tegi avalduse ka Raukas, kes kahtlustab linnaametnike korruptsioonis.

Raepressi väitel avaldas Raukas «puhtinimlikku huvi» enda soovitud kohta parkimist keelava liiklusmärgi paigaldamiseks altkäemaksu maksmise võimaluse vastu.

Raukas omakorda saatis Eesti Omanike Keskliidu volikogu esimehena Põhja ringkonnaprokuratuurile kirja, milles kahtlustab kõrgeid linnaametnikke korruptsioonis parkimist keelava liiklusmärki paigaldamise tõttu.

«Omanike keskliidu poolt esitasime prokuratuurile järelepärimise, et kuidas ilmuvad Tallinna tänavatele parkimist ja peatumist keelavad liiklusmärgid,» selgitas Raukas. «Üks ilmne näide on Lasnamäel Vikerlase tänaval, kus ainult ühe maja ette ilmus äkki parkimist keelav märk, kuigi seal on olemas parkimistaskud ning päeval seisavad need valdavalt tühjalt.»

Raukas lisas, et Vikerlase tänav on tüüpiline Lasnamäe tänav, kus kuni viimaste nädalateni ei olnud ühtegi peatumist või parkimist keelavat märki. Kuid siis ilmus äkki parkimiskeelumärk Vikerlase 20 kortermaja ette. Märk lubab seal parkimist ainult majaelanikele.

«Arusaadav oleks niisugune asi ehk siis, kui parkimine oleks seal lubatud ainult majaelanikele näiteks kella 19-st kuni kella 8-ni hommikul,» lisas Raukas.

Olukorra teeb absurdseks veel see, et Vikerlase 19 majas asuvad Humana pood, Vikerlase kaubanduskeskus, solaarium ja mitmed muud teenindusettevõtted, Vikerlase 23 hoones on aga Laagna keskus, Maxima pood ja muud asutused ning parkimiskohti napib seal niigi.

«Inimesed on kaevanud, et ega niisugused märgid juhuslikult ka ei teki,» mainis Raukas. «Arvatakse, et märgid paigaldatakse ikka sinna, kus elavad linnavalitsuse ametnikud või nende sõbrad. Minul isiklikult Vikerlase tänava osas huvi ei ole, sest elan Nõmmel.»

Raukase sõnul pöördus ta Vikerlase tänava parkimiskeelumärgi osas kirjalikult ka linna transpordiametisse, kuid sai sealt ülbe vastuse. Seetõttu otsustaski ta omanike keskliidu esindajana pöörduda Põhja ringkonnaprokuratuuri poole, kuna tema hinnangul on tegemist selgelt korruptiivse teoga.

«Ma arvan, et kui ma ka väga punnitaks, siis saaksin ka oma maja juurde niisuguse märgi, sest ma olen ju Tallinna aukodanik,» tõdes Raukas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles