Tallinna hipodroomile lüüakse sünnipäeval hingekella

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi muda tähtede poole. Luksuslikke tingimusi ei paku Tallinna hipodroom ei inimestele ega loomadele.
Läbi muda tähtede poole. Luksuslikke tingimusi ei paku Tallinna hipodroom ei inimestele ega loomadele. Foto: Marina Puškar

Teisipäeval 85. sünnipäeva tähistavale Tallinna hipodroomile lüüakse samal ajal ka hingekella – maatüki omanikud tahavad hobuvõistlused linnast välja kolida.


Hipodroomi ligi 16-hektarilisele magusale maatükile plaanivad Jaan Manitski ja Mats Gabrielsson püstitada kortermajad ja ärihooned. Uus hipodroom võib praeguse kava järgi kerkida Saku valda, selle valmimise aega on aga tegevdirektor Vahur Nurme sõnul ennustada raskem kui võitjahobuse nime.



Paljude traavisportlaste ja treenerite hinnangul on Manitski ja Gab­rielsson hipodroomi meelega põhja lasknud, et maa kallilt maha müüa. Nurme väitel on omanikud aga hipodroomi hingespüsimiseks panustanud kuni 50 miljonit krooni.



«Lõputult raha matta ei saa,» tõdes Nurm. «Peame endale aru andma, kes me oleme. Kui arvame, et kanged võistluste korraldajad, siis käime valet teed.»



Nurme sõnul hakatakse jõuproove korraldama ka uuel hipodroomil. «Aga meil pole hobuseid ega raha, et seda tipptasemel teha,» nentis ta. «Kui suudaksime aastas panna sada miljonit krooni auhinnarahaks, jaguks nii sõitjaid kui hobuseid. Meie prognoosime tuleva aasta auhinnafondiks 800 000 krooni.»



Praeguseks on hipodroom Nurme hinnangul muutunud treeningukeskuseks, kus üle poole traavlitest kuulub välismaalastele. Tallinnas on hobuse hoiutasu koos treenimisega 4000 krooni kuus, Rootsis 10 000 ja Soomes 15 000 krooni.



«Treeningukeskus eeldab aga teistsuguseid tingimusi – praegu ei luba ruumikitsikus ehitada hobustele kopleid ega treeninguradasid,» selgitas Nurm.



Traavikutsar Veiko Tamjärv ütles, et tahaks hipodroomi kolimisplaanidesse uskuda. «Aga kainelt mõeldes ei näe põhjust, miks omanikud peaksid uue hipodroomi rajamisele kulutama hiigelsummasid,» nentis ta. «Kui vaid neile 40 traavlile, kes siin praegu jooksevad, siis pole asjal küll mõtet.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles