Tallinna linn on grafitile käega löönud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Kuigi munitsipaalpolitseil on õigus trahvida majaomanikke, kes välisseintelt grafitit maha ei pese, siis linnale kuuluvate hoonete puhul seadusest tulenevalt trahvi teha ei saa.

Taolistel juhtudel saadetakse linnale vaid märgukiri, mis õiguserikkumisest teada annab, ütles Tallinna munitsipaalpolitsei pressiesindaja Monika Lestberg ERR Uudistele.

Tallinna linnale kuuluv Linnahall näiteks on juba aastaid grafitiga kaetud, kuid selle haldusjuhi Leo Lõokese sõnul pole linn hoone puhastamiseks raha eraldanud ning ta avaldas vähe lootust, et see üldse kunagi grafitist puhtaks saab.

Kuna hoonete puhastamine grafitist maksab Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul 1000 eurot ruutmeeter, siis võib linn tema sõnul endale lubada hoonete mittepuhastamist.

Eramajade omanikud aga peavad samal ajal ise leidma raha ja vahendid, kuidas hoonete seinad puhtaks saada. Vastasel juhul ootab neid kuni 400-eurone trahv, juriidilise isiku puhul isegi kuni 1300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles