Soomlased käivad Tallinnas elevante uudistamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandid Tallinna loomaaias.
Elevandid Tallinna loomaaias. Foto: Tallinna loomaaed

Heinakuul teevad Tallinna loomaaias ilma puhkusereisil viibivad põhjanaabrid soomlased, kelle peamiseks huviobjektiks on osutunud elevandid. Nendega kohtumiseks peavad soomlased tulema kas Tallinna või sõitma läänenaabrite poole Rootsi kuningriiki.

Tallinna loomaaias lastakse elevante praegust iga päev omavahel kokku ja nende ühiseid tegemisi on kindlasti huvitav jälgida.

Sügisel loomaaeda toodud noortel alpakadel on esimest korda pulmad ja tavatult vara hakkas sel aastal indlema ka takin. Omavahel tuli eraldada ka reisiootel mullused amuuri leopardi mürsikud Hanka ja Hasan, sest viimane hakkas õe vastu liigset seksuaalset huvi ilmutama.

Loodetavasti sel nädalal paksunahaliste majas algavate ehitus- ja remonditööde jalust toodi enne nädalavahetust soojalembeste sõraliste majja külastajate suursoosik jõeseakult Apelsin, kes on kogu Euroopa jaoks täiesti uus veri. Eelmisel kolmapäeval suunduski loomaaia auto Hollandisse Kerkradesse Gaiapargi loomaaeda talle kaht noort paarilist tooma.

Eelmise nädala esmaspäeval kingiti loomaaiale aastaid inimeste juures elanud taltsas sinilaup-amazonipapagoi, kes rõõmustab nüüd oma lustliku meelega külastajaid ja laulab neile hea tuju korral isegi «Põdra maja».

Kotkamäel teeb veebikaamerastki nähtav kaljukotkapoeg juba esimesi lennukatseid, aga tema kunstlikult toidetaval liigikaaslasel ja hiidmerikotkahakatisel läheb selleni jõudmiseks veel pisut aega. Veidi eemal kakkude reas võtavad seitse lumekakupoega silmnähtavalt kaalus juurde ja arenevad jõudsasti.

Veterinaarid on lisaks korralistele profülaktilistele ettevõtmistele loomadega üha rohkem ametis herilaste tõrjumisega, sest need on tänavu pesi rajanud pea kõigisse heinahoidlatesse ning kimbutavad nii loomi kui loomaaia töötajaid ja heitunud külastajaid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles