Ülar Mark: Tallinn tuleks tihedamaks ehitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed soovivad privaatsust.
Inimesed soovivad privaatsust. Foto: Mihkel Maripuu

Arhitekt Ülar Mark mainis, et eelkõige tuleb linn kompaktseks ehitada ja arendada seda, mis meil olemas on, mitte uusi põlde hõivata.

Ta lisas, et Tallinnas on lõpmatult kohti, kuhu ehitada, et hoonestust tihedamaks muuta. Linna piiridesse mahuks elama veel kümneid tuhandeid inimesi.

Mark märkis, et kesklinn on mere ääres välja ehitamata ning Kalamas ja Koplis on samuti mere ääres ruumi palju, kuhu saaks tuhandeid kortereid rajada.

Inimene ihaleb tema sõnul ikka eramaja järele, kuid ka Tallinna piires on küllalt võimalusi ehitada nii, et säiliks võimalikult palju privaatsust. See tähendab kas ridaelamute või väiksemate korrusmajade püstitamist ja sinna juurde väikeste aedade rajamist.

«Väljapoole linna ehitamisega tekib nii suur hulk probleeme, et need lahendused ei ole eriti odavad,» ütles Mark. «Seal puuduvad ju teed, ühistransport, koolid, lasteaiad ja muu infrastruktuur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles