Ehitaja teletornis: haamer lihtsalt ei tohi alla kukkuda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teletorni renoveerimine.
Teletorni renoveerimine. Foto: Laura Oks

Legendaarne Tallinna teletorn peaks 2012. aasta alguseks saama täiesti uue kuue. Ettevõtmise õnnestumiseks töötab 314 meetri kõrguses hoones iga päev kümneid vapraid töömehi.

«Haamer lihtsalt ei tohi tornist alla kukkuda. Muidu ei tööta homme siin enam ei mina ega too, kes alla jääb,» rääkis üks töömees Õhtulehele.

Teletorni sihtasutuse juhataja Riina Roosipuu sõnul on kõige raskem ülesanne materjalide ülemistele korrustele transportimine. Selle tarbeks on torni idaküljele ehitatud koguni spetsiaalne trosside süsteem, kuna paljud suuremõõtmelised ehitustarvikud lihtsalt ei mahu teletorni südames asuvasse kitsukesse lifti.

Maa ja taeva vahel kõõluvad ehitusmehed kinnitasid, et tugeva tuulega on tunda torni õõtsumist ning esialgu oli 22. korrusel töötamine pisut õudusttekitav, kuid praeguseks on nad sellega juba enam-vähem ära harjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles