Vabalevis olek kohustab Tallinna TV-d programmi laiendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV kontor.
Tallinna TV kontor. Foto: Raepress

Tallinna TV levib nüüd ka õhu kaudu, mistõttu kasvas ligi poole võrra telekanali kohustuslik programmimaht. Sügisest kavandatakse uusi saateid ning loodetakse reklaamirahade kasvu.

Tallinna TV juht Jüri Raudsepp ütles Postimees.ee`le, et alates 10. juunist on kanal vabalevis ning senise 56 tunni asemel nädalas tuleb nüüd edastada 98 tundi programmi ehk ligi kaks korda rohkem. Originaalprogramm on eetris iga päev kella 18.30 – 23.30 ehk viis tundi. Ülejäänud aja täidavad kordussaated või infotelevisioon.

Tulevad uued saated

Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas alustas uue programmi tutvustamist sellega, et põhiline uudistesaade muutub poole tunni pikkuseks. Seni kehtis põhimõte, et uudiseid loeti nii pikalt, kui palju neid parajasti oli. Peale selle lisanduvad igal õhtul enne aktiivse programmi algust lühiuudised.

Hommikuprogrammina ehk eelseisvat päeva tutvustava saatena hakkab viis korda nädalas eetrisse minema «Tere hommikust, Tallinn», mis kestab 120 minutit. Jätkuvalt on kord kuus linnapea tund. Sellele lisaks kavatsetakse ilmselt üle nädala hakata tegema volikogu tundi, kus räägitakse vaatajatele volikogus toimuvatest olulisematest asjadest.

«Püüame tõepoolest saada saatesse kõigi volikogu fraktsioonide arvamusi,» märkis Ummelas.

Lisaks igal esmaspäeval eetris olevale «Pealinna pildile» on kavas eraldi hakata kajastama linna transporditeemasid, mis pakuvad kindlasti inimestele suurt huvi. Ühiskonnaelu saadete maht peaks kasvama märgatavalt. Ummelas ise hakkab igal nädalal juhtima saadet, mis vaagib Tallinna ja riigi vahelisi suhteid.

«Esialgu on vaid mõtte tasemel idee jätkata kunagist «Mõtleme veel» formaadis saadet, nimeks võiks nüüd aga olla «Mõtleme taas»,» ütles Ummelas.

Ühe päris uue saatena nimetas peatoimetaja eakamatele inimestele ja nende probleemidele mõeldud saadet «Elukaar». Esialgne kokkulepe on Tallinna TV-l Tallinna Tehnikaülikooliga, et hakata tegema tudengielu kajastavaid saateid. Hiljem lisandub kindlasti koostöö ka teiste pealinna kõrgkoolidega.

Loodetakse reklaamimahu kasvu

«Televisiooni ei ole mõtet teha, kui puuduvad vaatajad,» mainis Ummelas. «Vaatajaskonna suurendamiseks on vaja meelelahutust ja sporti. Seetõttu hakkabki sügisel pihta saade «Tallinn – ma olen kuulus», mis läheb eetrisse neli korda kuus ning mille finaal on 24. detsembril. Poolfinaalidesse on kavas kaasata ka kuulsaid artiste välismaalt ning finaalis peaks esinema juba päris tuntud inimene. Saates osalejad ei ole sugugi piiratud ainult Tallinnaga, aga nende leidmine on juba produktsioonifirma ülesanne.»

Raudsepp rõhutas, et saadet hakkab tegema üks Sergei Gontšarovi produktsioonifirma, Tallinna TV lihtsalt «võtab saate üles» ja pakub tehnilist tuge. Kui kogu saade maksab umbes 60 000 eurot, siis Tallinna TV osa on sellest kolmandik. Mingeid rahade liikumisi ei toimu, nii suur on lihtsalt tehnika kasutamise kulud, operaatorite ning teiste asjameeste palgad.

«Tegelikult loodame selle saatega hoopis tulu teenida, sest võib tekkida täiendavaid reklaamiandjaid,» rõhutas Raudsepp. «Meile on pakkunud koostööd ka Dave Benton, kes hakkaks iga nädal tegema oma ingliskeelset show`d, millele paneme loomulikult subtiitrid alla.»

Raudsepp ütles, et Tallinna TV tänavuse aasta eelarve on 1,9 miljonit eurot. Kui suur on see summa järgmisel aastal, ei ole praegu veel selge, kõik selgub linnaeelarve koostamise käigus, kuid tõenäoliselt jääb raha umbes samasse suurusjärku. Loomulikult loodetakse ka reklaamitulude suurenemisele, ka linnavalitsus on sellest huvitatud.

Ummelase sõnul on kavas koostööd teha ja programme vahetada Helsingi linnatelevisiooniga. Esimesed sammud on selleks juba astutud ning soomlaste huvi pidi päris suur olema. Lähtuvalt vabalevist tahetakse samuti saateid teha väljastpool Tallinna. Koostööhuvi on üles näidanud juba Paide linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles