Opositsioon tahab Tallinna propagandaraha kultuurile suunata

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu opositsioonierakonnad algatasid täna internetis toetushääletuse ettepanekule suunata kogu pealinna propagandaeelarve Euroopa kultuuripealinna objektide rajamiseks.

Isamaa ja Res Publica Liidu esindaja Kesklinna halduskogus Anna-Greta Tsahkna märkis, et keskerakondlik linnavõim võtab tänavu enda reklaamiks maksumaksjate taskust enam kui 43 miljonit krooni, vahendas Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

«Lähema kolme aasta jooksul lisandub sellele summale veel ligi 80 miljonit krooni
Tallinna TV käivitamiseks,» ütles Tsahkna.

«Samal ajal teatab linnapea Edgar Savisaar, et majandusraskuste tõttu ei saa Tallinn ehitada 2011. aastaks valmis kõiki Euroopa kultuuripealinna tiitli hoidmiseks vajalikke hooneid,» lisas ta.

Jaak Juske sõnul on opositsioon veendunud, et tallinlastel ei tule langetada valikut, kas olla linnateatri uue hoone või Kultuurikatla ehitamise poolt.

«Nii nende kui teistegi kultuuriobjektide rajamiseks ja korrastamiseks on raha olemas, kui linn loobub raskel ajal oma ülisuurest propagandaeelarvest. Tallinna mainele ei mõju miski paremini, kui edukas aasta Euroopa kultuuripealinnana,» rõhutas Juske.

Oma toetusallkirja saab anda aadressil www.sinuvalik2001.planet.ee.

Kuna Euroopa kultuuripealinna tiitel on au kogu Eestile, on võimalik anda oma toetushääl kõigil Eesti elanikel, märkides selguse huvides ära oma kodulinna või -valla.

Küll aga pole vaja märkida oma e-posti aadressi, kuivõrd hääletuse läbiviijatel pole kavas saata oma toetushääle andnud inimestele kirju või muid materjale ei pärast allkirja andmist ega tulevikus.

Kõik toetusallkirjad annab opositsioon üle linnavolikogu 11. detsembri istungil ühes Tallinna 2009. aasta eelarve eelnõusse tehtava muudatusettepanekuga suunata pealinna propagandaraha kultuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles