Lootsmann moodustas Kehra paberivabriku tööseisaku tõttu kriisikomisjoni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra paberivabrik.
Kehra paberivabrik. Foto: Mihkel Maripuu

Maavanem Värner Lootsmann moodustas Kehra paberivabriku tööseisaku pärast ajutise kriisikomisjoni.

Komisjoni eesmärgiks on Anija valla keskkonna ning sotsiaalse olukorraga seonduv teabevahetus ning ametkondade koostöö korraldamine.

Kuna endiselt pole selge Kehras paikneva Horizon Tselluloosi ja Paberi AS töö jätkumine, siis otsustas maavanem ennetava abinõuna moodustada ajutise kriiskomisjoni, mille eesmärk on kaardistada ohud ning tagada tegutsemisvalmidus.

« Soovin, et Horizon Tselluloosi ja Paberi AS saab oma töö taas toimima ja komisjoni töö jääb pelgalt teoreetiliseks. Kuna aga kohalik elu on täiel määral seotud tehase toimimisega ning on alust arvata, et tehase võimalik käivitamine detsembri alguses võib osutuda samuti ajutiseks, siis on igal juhul vajalik, et oleks olemas kriisiplaan, juhuks kui tehas oma tegevuse uuesti katkestab või hoopis lõpetab,» lausus Lootsmann.

 Kehra olukorra tõttu on Harju maavanem kahel korral kokku kutsunud ümarlaua ning käinud kohapeal.

Kohtumiste põhiküsimuseks olid tehase seiskumisega kaasnevad võimalikud keskkonnaprobleemid ja tehase jätkusuutlikkuse selgitamine.

Viimase ümarlaua toimumise ajaks Eesti Energiaga läbirääkimisteni polnud jõutud, läbirääkimistes tehase suurima võlausaldaja Eesti Gaasiga olid pooled jõudnud omavahelisele suulisele kokkuleppele.

Praegu tarnib AS Eesti Energia Kehra paberitehase puhastusjaama pumpade käigushoidmiseks vajaliku energia. Kui tehas peaks tootmise lõpetama, siis tekivad tõsised probleemid Kehra reovee puhastamisega, kuna see toimub tehase puhastites.

Anija valla esindajate sõnul annab Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi seisak valla eelarves juba täna kaotusena tulubaasis tunda. Anija valla maksumaksjatest moodustab pea 25 protsenti tehase töötajaskond.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS teatas töötajatele tööseisakust oktoobris.  Makseraskuste pärast katkestas gaasitarned AS Eesti Gaas ning AS Eesti Energia varustab energiaga ainult puhastusjaama.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS saab tööd jätkata, kui suudab tasuda kuhjunud võlad tarnijatele või  kokku leppida maksegraafiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles