Linnahallil pole raha katuselt prügi koristamiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Nii turistide kui kohalike seas vaateplatvormi ja vaba aja veetmise kohana populaarseks saanud Tallinna linnahall ei saa pealinnalt piisavalt toetust isegi selleks, et katuselt prügi ära koristada.

Linnahalli seitse töötajat peavad 440 000 euro abil soojustama, koristama ja heas korras hoidma 4,2 hektarist maa-ala maa peal ja teist sama palju maa all, vahendab ERR Uudised.

«Sellest rahast jätkub ainult maja ülalpidamiseks täiesti miinimumtasemel, aga mitte sellisel, nagu vaja oleks,» nentis linnahalli haldusjuht Leo Lõoke.

Olukorda on veidi parandanud Lift11-nimelise projekti alla koondunud kunstnikud, kelle poolt ehitati linnahalli katusele vaateplatvormid ja alla heliinstallatsioon, samuti koristavad nad prügi ja valvavad linnahalli ala.

Kui linnahalli katusel käivad veel turistid, korraldatakse installatsioone ja näidatakse filme, siis mahajäetud saal kogub Ameerika investoreid oodates hallitust; Tallinna linnavalitsuse ja Linnahalli ASi esindajate sõnul on hoone renoveerimist kaaluvad ameeriklased lubanud augusti lõpuks oma otsuse langetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles